Yargı Kararları KİK KARARLARINI İPTAL EDEN İDARE MAHKEMESİ KARARLARI. / Toplam: 300 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
281 Araç Kiralanması ihalesine özel sektörle yapılmış sözleşşme ile iş deneyim belgesini tevsik edilmesinde fatura muhteviyatı hakkında
282 araç için motorlu taşıtlar vergisinin arazi taşıtı olarak hesaplanması gerekirken “otobüs ve kamyon, kamyonet, çekici ve benzerleri kategorisinde mtv hesaplaması yapılması hakkında.
283 Aşırı düşük açıklamada motorlu taşıtlar vergisi bedeline ilişkin meydana gelecek artışın teklif fiyatına yansıtılmaması hakkında.
284 ara öğün menüsünün yalnızca iki örnek olarak hazırlanmasının ihaledeki istekli olabileceklerin teklifini hazırlaması hususunda tereddüte yol açabileceği,hakkında.
285 asfalt kazıma makinesinin teknik özelliklerinin 400 HP gücünde olması istenilmesine rağmen açıklamada kullanılan iş makinesinin gücünün 462 HP olması hakkında.
286 analiz girdisi için 0,00-TL bedel gösterilmesi hakkında.
287 Amortisman süresi dolduğu bildirilen iş makinesi hakkında açıklama.
288 ihale süreci devam etmekte olan bir işte verilen tüm belgelerin geçerli olup olmadığının kontrolünün ihale komisyonunun sorumluluğunda olduğu hakkında.
289 alt yükleniciler için işin devamı sırasında ortaklık oranlarının tek sözleşme üzerinden değiştirilerek, alt yüklenici iş deneyim belgesi verilmesi hakkında.
290 Alanya ilçesinde yapılacak üretim için Alanya ilçe sınırları içerisinde işletme kayıt belgesinin istenildiği, ilçe sınırlarında bulunan mutfağa ait işletme kayıt belgesinin de teklif verme aşamasında idareye sunulması gerektiği hakkında.
291 ihale dokümanının parçası olan sözleşme tasarısında mevzuata aykırı hususların tespit edilmesi hâlinde, anılan aykırılıkların teklif vermeye engel teşkil edip etmediğinden bağımsız olarak işlem tesis edilmesi gerekmekte olup, aksi kabulün, dokümana itiraz hakkının işlevsizleştirilmesine sebep olacağı
292 ağır aykırılık halleri belirlenmeden aykırılık bir defa gerçekleşse dahi protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşmenin feshedilebileceği hakkında.
293 idarelerce yapılacak sözleşmelerin "Tip Sözleşme" hükümleri esas alınarak düzenleneceği ve sözleşmelerde sözleşmenin feshine ilişkin şartların belirtilmesinin zorunlu olduğu yönündeki 4735 sayılı Kanunda yer alan emredici kurallara aykırı olduğu
294 açıklamada kullanılan pozun güncel olmadığı sebebiyle şikayet başvurusunun reddedilmesi hakkında.
295 AB Mali Yardımı ve KfW ile İşbirliği Kapsamında Metal Teknolojisi Alanı Atölye Ekipmanları ihalesi hakkında
296 Ortaklık Bilgileri ve Yönetimdeki Görevlilere ilişkin belgenin ortakların, üyelerin, kurucuların adı, soyadı, ticaret unvanları”nın yer aldığı kısımda A.Ş.yi temsilen tek yetkili olan gerçek kişi adının yer aldığı Ortaklık Bilgileri ve Yönetimdeki Görevlilere ilişkin belge ile Ortaklık Tespit belgesinde Ticaret Sicil Gazetesi tarih ve sayısının belirtilmesinin zorunlu olmadığı hakkında.
297 A.Ş.nin % 50'sinden fazla hissesine sahip ortağı nın ihale tarihinde temsil yetkisinin bulunmadığı gerekçesiyle şahsa ait iş deneyim belgesinin iş deneyimini tevsik edici belge olarak kullanılmasının mümkün olmadığı hakkında.
298 3 yıl süreli yemek ihalesinde sigorta poliçesinin saklanması hakkında
299 analiz girdisine ait fiyat tekliflerinin aynı firmalardan alındığı ve aynı meslek mensubu tarafından onaylandığı hakkında
300 konusunun kimlik kartı basımı ve gönderimi işi olduğu ihalede , isteklinin faaliyet alanının hava taşıtı parçalarının imalatı olması hakkında.