Yargı Kararları KİK KARARLARINI İPTAL EDEN İDARE MAHKEMESİ KARARLARI. / Toplam: 300 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
261 bir şekilde sorgulamaya tabi olmuş bir girdinin, sorgulamaya tabi olmayan diğer girdilerin hesabında tekrar değerlendirilmesinin mümkün olmadığı hakkında.
262 bilgi evleri işletilmesi, kütüphane işletilmesi ile üniversite hazırlık kurs hizmetlerinin ayrı ayrı ve birlikte benzer iş olarak tanımlandığı ihalede isteklinin iş bitirme belgesinde işin tanımının “ yılı spor eğitimi ve spor hizmetleri olması hakkında.
263 benzer is tanımında "elektrik üretim santralının işletilmesi isi olan ihalede is deneyim belgesinin benzer is tanımına uygun olmadığı ileri sürülerek, teklifinin değerlendirme dışı bırakılması hakkında
264 Belediye de 657 Sayılı Yasaya Tabi Olarak Çalışan Devlet Memurları Ve Sözleşmeli Memurlar İçin 12 Ay Yemek Hizmeti Alım İşi…
265 başvuruda bulunmaya yetkili olunduğuna dair belgelerden vekaletname ile vekilin imza beyannamesinin fotokopi olması hakkında.
266 başvuru bedelinin yatırılmasından sonra ilk iş günü olan pazartesi gününde başvurunun yapıldığı yıla ait başvuru bedellerinin güncellendiğinde uygulama hakkında.
267 banka referans mektubunun imzasız olması ve standart forma uygun olmaması hakkında.
268 aynı ihaleye teklif verecek olan iki farklı isteklinin, farklı tarihlerde bile olsa aynı internet bağlantı noktasını kullanarak ihale dokümanını indirmiş olması hakkında.
269 aşırı düşük teklif açıklamasının kullanılan metrajlar ile idarece hazırlanan metrajlar arasında %10'un üzerinde bir fark bulunduğu, hakkında
270 Aşırı düşük teklif açıklaması kapsamında akaryakıt girdisine ilişkin olarak şirketin in Tekirdağ ili için il bazında günlük yayımlanan fiyatının kullanılmasında ihale mevzuatına aykırılık bulunmadığı
271 aşırı düşük teklif açıklamalarında isteklilerin aynı firmadan fiyat teklifi alınarak açıklama yapılması yasak fiil ve davranış olup olmadığı hakkında.
272 sınır değerin altında teklif sunan isteklilere gönderilen aşırı düşük teklif açıklama talep yazısında birim fiyat teklif cetvelindeki tüm kalemlerin cetveldeki haliyle açıklanması istenilen önemli teklif bileşeni olarak belirlenmesi hakkında
273 aşırı düşük sorgulamada Teknik Şartname ile Aşırı Düşük Teklif Sorgulaması arasında çelişki bulunması hakkında.
274 Aşırı düşük sorgulamada fiyat teklifini düzenleyen kişinin teklife konu alanda faaliyet göstermediği hakkında.
275 aşırı düşük savunması kapsamında motorin (mazot) girdisini açıklamak için kullanılan firmanın teklifinin ihale yapılan ilde ihale ilan tarihi ile ihale tarihi arasında faal olan herhangi bir bayisinin bulunmaması hakkında
276 asfalt plentlerinde revizyon yapılarak 160 ton/saat kapasiteli bir plentin, kapasitesinin 240 ton/saat kapasiteye çıkmasının mümkün olup olmadığı hakkında.
277 asfalt plenti toz teknik özelliğini tevsik etmek üzere sunulan teknik belgenin fotokopi olması hakkında.
278 asfalt plenti, greyder ve silindirin kendi malı olduğunu tevsik amacıyla sunulan olduğunu gösteren SMMM raporunun sunulması hakkında.
279 asfalt kazıma makinesinin teknik özelliklerinin 400 HP gücünde olması istenilmesine rağmen bu özelliği tevsik eden herhangi bir bilgi ve belgenin aşırı düşük teklif açıklaması kapsamında sunulmaması hakkında.
280 aritmetik hata hakkında.