Kamu İhale Kararları MAL ALIM İHALELERİ / Toplam: 130 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
121 Numune değerlendirilmesinin ihale komisyonu uzman üyesinin de yer aldığı bir heyetin raportör olarak atanması ve raportörler tarafından tekrar inceleme yapılması mevzuata uygunmudur?
122 mal alımı ihalelerinde teklif edilen ürünün Teknik Şartname’ye uygunluğuna ilişkin değerlendirmenin idarelerce sadece “muayene ve kabul” aşamasında yapılabileceği gibi, muayene kabul aşaması ile birlikte “tekliflerin değerlendirilmesi” aşamasında da “numune değerlendirmesi” yoluyla yapılabileceği.
123 ISO-22000:2005 gıda güvenliği yönetim sistem belgesi ve helal gıda uygunluk belgesini düzenleyen TCS Belgelendirmenin Türkiye Akreditasyon Kurumu’nun resmi internet adresinden sorgulama yapılması gerektiği.
124 ihale üzerinde bırakılan isteklinin yetkili bayi sıfatıyla bir başka firmanın kapasite raporu, işletme onay belgesi ve yerli malı belgelerini teklifi kapsamında sunmasında mevzuata aykırımıdır?
125 Kamu İhale Kanunu’nun istisna hükümleri kapsamında yapılan bir alımda iş bitirme belgesi üzerinde İKN bulunmaması elenme sebebinidir?
126 ihalede idarece yerli malı teklif eden istekliler lehine fiyat avantajı uygulamasında yerli malı belgesi sunmayan isteklilerin teklif bedellerinin arttırılması gerekirken, yerli malı belgesi sunan isteklilerin teklif bedellerinin düşürülmesi mevzuata uygunmudur?
127 cetvelde yer alan çarpım ve toplamlardaki hesaplama farklılıklarının Excel programının virgülden sonraki rakamları iki haneye yuvarlamasından kaynaklandığı ve toplamdaki farkın binde birden az olduğu bu nedenle tekliflerinin değerlendirme dışı bırakılmasının mevzuata uygun olmadığı iddiası mevzuata uygunmudur? .
128 Malın teslim süresi ile ilgili Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü’nden ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Gümrükler Genel Müdürlüğü’nden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığından görüş alınması.
129 İtfaiye Aracı İhalesinde malın teslim süresinin 25 gün olarak belirlenmesi mevzuata uygunmudur?
130 imalatçının/isteklinin idarenin bölgesinde en az 1 adet servis istasyonu olmasının ve bunu 12681 Hizmet Yeterlilik Belgesi ile belgelemesinin istenilmesi mevzuata aykırımıdır ?