Kamu İhale Kararları MAL ALIM İHALELERİ / Toplam: 130 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
81 teknik şartname ile ilgili Teknik Şartnameye Uygunluk Beyanı nın da şirket yetkilisinin imzası bulunmadığı için teklifin değerlendirme dışı bırakılması mevzuata uygunmudur?
82 idarenin ihtiyacı olan malın sahip olması gereken niteliklerine ve teknik ayrıntılarına ilişkin yaptığı Teknik Şartname düzenlemelerini idarenin kendi ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlanması mevzuata aykırı olmadığı hakkında.
83 cihazların teslim süresinin 45 gün içerisinde yapılacağı düzenlemesinin işin teslim süresinin idarenin ihtiyaçlarının zamanında karşılanması ve takdir yetkisi doğrultusunda yapılan bir idari tasarruf olduğu.
84 kaleten ihaleye katılan isteklinin imza beyannamesinin sunulmaması sebebiyle tekliflerin değerlendirme dışı bırakılması.
85 idare tarafından yapılan demo sonucunda isteklilerin tekliflerinin Teknik Şartname’nin ilgili maddelerini karşılamadığı gerekçesi ile değerlendirme dışı bırakılması işleminin mevzuata uygun olmadığı.
86 teknik şartname ile ilgili Teknik Şartnameye Uygunluk Beyanı nın da şirket yetkilisinin imzası bulunmadığı için teklifin değerlendirme dışı bırakılması mevzuata uygunmudur?
87 ihale üzerinde bırakılan istekli ve ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekli tarafından sunulan cihazların ihale konusu işin Teknik Şartnamesinde istenen özellikleri karşılamaması.
88 Mal alım ihalesinde ihalenin yaklaşık maliyeti dikkate alındığında, yaklaşık maliyetin 4734 sayılı Kanun’un 8’inci maddesinde öngörülen eşik değerin dört katının altında olduğu (YM=963.245,91 TL<2.006.004x4= 8.024.016 TL) ve mevzuat uyarınca ihalede aşırı düşük teklif tespit ve değerlendirme işlemleri yapılmaksızın ihalenin sonuçlandırılması gerektiği
89 İdari Şartname’nin “Diğer Hususlar” maddesinde, idarece hesaplanan yaklaşık maliyetin %70’inin altında teklif sunulması halinde bu tekliflerin İdare tarafından değerlendirme dışı bırakılacağı düze nlemesi.
90 Teklif zarfının üzerinde idarenin açık adresine yer verilmemesi ihale dışı bırakılma nedenimidir?
91 İdarenin ihale sürecinde hukuka aykırı bir işlemini herhangi bir şikâyet olmaksızın geri alması mümkün müdür?
92 fiyat dışı unsurlara ilişkin yapılacak düzenlemenin, yeterli bulunan istekliler arasında ihale konusu iş için daha nitelikli, kaliteli ve tecrübeli isteklilerin puan alması sonucunu ortaya çıkaracak şekilde belirlenmesi gerekmektedir.
93 İhaleye teklif veren iki isteklinin, birim fiyat teklif mektubunda yer alan telefon ve faks bilgisinin aynı olduğu durumlarda yapılması gerekenler nelerdir?
94 idarelerin gerek ihtiyacı olan alımın tespiti, gerek ihale konusu alımın niteliklerini dikkate alarak teknik şartnamelerde hangi kriterleri belirleyip belirleyemeyecekleri, gerekse de belirledikleri kriterlerin ihtiyacı karşılamada yeterli olup olmadığı noktasında belli bir serbestiye sahip oldukları..
95 ihalelere katılmaktan yasaklanan tüzel kişiliğin sermayesinin yarısından fazlasına sahip ortağı hakkında yasaklama kararı verilmesi gerekir mi?
96 kendi teklif tutarları ile ihale üzerinde bırakılan isteklinin teklif tutarları arasında 1.075.709,00 TL fiyat farkı olduğu, kendileri tarafından teklif edilen ürünlerin yerli malı olduğu, ihale üzerinde bırakılan istekli tarafından teklif edilen ürünlerin ise yabancı menşeili olduğu ve kendileri adına yerli malı avantajı uygulanması durumunda ise fiyat farkının artacağı iddiaları.
97 ihale komisyonu tarafından makul bir gerekçe ortaya konulmadan ihalenin iptalinden sonra doğrudan temin ile gerçekleştirilen alıma ilişkin Teknik Şartname’nin v değişikliğe gidilerek doğrudan temin yöntemiyle alım yapılması 4734 sayılı Kanun’un 5’inci maddesinde yer alan temel ilkelerden güvenirlik ilkesine riayet edilmediği sonucuna varılmıştır.
98 Teklif dosyası kapsamında tek bir kaleme ilişkin iki marka teklif edilmesinin ve demonstrasyon sonucunda uygun olanın kullanılacağına ilişkin taahhüt verilmesinin Kanun’un temel ilkelerine aykırı olduğu .
99 yetkili satıcı belgesinin üretici firma tarafından kaşeli ve imzalı olmasının istenildiği ihalede ,yetkili satıcılık belgesi veren firmanın üretici firma değil bayi olması elenme sebebimidir?
100 teklif zarfında idareye sunulan teklif edilen ürünlerin listesini gösterir belgedeki imzanın şirket yetkilisine ait olmadığı gerekçesiyle tekliflerinin değerlendirme dışı bırakılması mevzuata uygunmudur?