Kamu İhale Kararları MAL ALIM İHALELERİ / Toplam: 130 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
61 mal alımı ihalelerinde teklif edilen ürünlerin teknik şartname maddelerinde istenilen koşullara uygun olup olmadığı hususunun idareler tarafından tekliflerin değerlendirilmesi aşamasında demonstrasyon, numune değerlendirilmesi, katalog kapsamında yer alan bilgilerin değerlendirilmesi ve/veya teknik şartnameye uygunluk beyanı yoluyla yapılabileceği
62 mal alımı ihalelerinde, teklif edilen malın teknik şartnamedeki teknik kriterlere uygunluğunu belirlemek amacıyla, ihaleye konu edilen ürünlerin numuneleri, teknik bilgilerin yer aldığı katalog, teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları içeren doküman ile fotoğrafın ayrı ayrı veya birlikte istenebileceği
63 Kapalı Yürüyen Konveyör Bant Sistemi (Montaj Dahil) İhalesinde özel sektörden alınan sözleşme ve eki faturalarla sundukları iş deneyimine ilişkin belgenin İdari Şartname'de yapılan benzer iş tanımına uygun olmadığı gerekçesi ile değerlendirme dışı bırakılmasının uygun olmadığı.
64 numune değerlendirme işlemlerinin ihale komisyonu üyesi olmayan kişiler tarafından yapılması.
65 18000 TL tutarında Karar İlam Harcı vergi borcu olarak değerlendirilir mi?
66 Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50'den küçük olması kriteri sağlanamadığından değerlendirme dışı bırakılması işleminin yerinde olmadığı hakkında.
67 Tekliflerin yaklaşık maliyetin altında olmasına rağmen idarece tekliflerin piyasa fiyatlarına kıyasla yüksek olması nedeniyle iptal edilmesi mevzuata uygunmudur ?
68 ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi belirlenmesi aşamasında takdir yetkisinin ihale komisyonunda olduğu.
69 idarece katalog/broşür üzerinden yapılan değerlendirmesi uygun görülen istekliler için demonstrasyon uygulamasına gidilmemesinde mevzuata aykırılık bulunmadığı.
70 işletme kayıt belgesine ait kayıt numarası kullanılarak Tarım ve Orman Bakanlığının (https://ggbs.tarim.gov.tr/) internet sayfasında yer alan Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde yapılan sorgulama yapılması gerektiği.
71 teklif zarfının üzerindeki kurum adresinin yanlış yazılması ihale dışı bırakılma nedenimi dir?
72 istekli tarafından sunulan TS 821 EN 1916 belgesinin Türk Standartları Enstitüsü'nün web sayfasındaki belgeli firmalardan alınmaması elenme sebebimidir?
73 temsile yetkili müdürü ve ortağı yasaklı olan bir şirketin, yasaklı bir gerçek kişinin yönetiminde ihalelere teklif vermesinin hukuken mümkün müdür?
74 birim fiyat teklif cetveli ile ürün takip sistemi belgesinde belirttiği marka ve model bilgisi ile teklif dosyasında sunulan kataloglar ve Teknik Şartnameye Uygunluk Belgesindeki marka/ model bilgisinin uyumlu olmaması elenme sebebimidir?
75 iş deneyim belgesinin kabul edilmesinin bir şartı olan EKAP’a kayıt zorunluluğuna ilişkin hususun teklifin esasını değiştirir nitelikte olması nedeniyle bilgi eksikliği kapsamında değerlendirilemeyeceği.
76 Türkiye Halkbankası A.Ş iş deneyim belgesi düzenlemeye yetkili kurum ve kuruluşlar arasında mıdır?
77 Montajlı ya da montajsız transformatör, kesicili hücre veya kompanzasyon hücre sistemi satışı birlikte veya ayrı ayrı benzer iş olarak kabul edilece ği belirtilen mal alımı ihalesine yapım işi kapsamında düzenlenmiş iş denetleme belgesi ile ihaleye katılan istekli ihale dışı bırakılırmı?
78 Sözleşme tasarısındaki Yüklenici tarafından teslim edilecek malların kabulünden sonra asgari 3 yıl garanti süresi olacaktır. düzenlemesine uygun olmadığı gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakılması mevzuata uygunmudur?
79 ihale komisyonu kararında imza sirkülerindeki imza ile birim fiyat teklif mektubundaki imzanın aynı olmaması nedeniyle isteklinin teklifi değerlendirme dışı bırakılması.
80 idare tarafından anılan renkli fotokopi belgeninin aslı idaremizce görülmüştür şerhi ile onaylanmayarak istekliye iade edilmesi mevzuata uygunmudur?