Kamu İhale Kararları İptal / Toplam: 143 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
121 Akaryakıt istasyonunun idareye uzak olmasının idareyi zarara uğratacağı şeklinde bir gerekçe ile ihalenin iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
122 Akaryakıt istasyonunun idareye uzak olmasının idareyi zarara uğratacağı şeklinde bir gerekçe ile ihalenin iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
123 İdaremizin mali yapısını gelir gider dengesini etkileyeceğinden dolayı en düşük fiyat ile teklifleri geçerli olan firmaların verdiği tekliflerle fiyat farkı oluştuğu…” gerekçelerine yer verilerek ihalenin iptali mevzuata uygunmudur?
124 Yemek ihalesinde yaklaşık maliyetin Bakanlığın 2012/21 No.lu Genelgesinin belirtilen rakamları aştığı, gerekçesiyle iptali.
125 İhale komisyon kararı ile belirlenen ekonomik açıdan en avantajlı birinci ve ikinci teklif sahibinin teklif geçerlilik süresini uzatmaması nedeniyle ihale yetkilisince ihalenin iptal edilmesi uygunmudur?
126 yemek çeşitlerinin içeriğini oluşturan malzemelerin tür ve miktarlarının hangi ölçülerde kullanılacağına dair hususun ihale dokümanında açıkça yer almaması iptal sebebimidir?
127 İdarece ihalenin iptal gerekçesi arasında asil ihale komisyonu başkanı ve ihale komisyonu başkanının yedeğinin görevden ayrılması gerekçesi mevzuata uygunmudur?
128 ihale dokümanında ihaleye teklif veren istekliler açısından rekabet haklarını engelleyici unsurların olduğu, ihalede isteklilere fırsat eşitliği sağlanamadığı yönündeki iptal gerekçesinin uygun olmaması
129 Isı yalıtımlı tuğla görünümlü dekoratif dış cephe kaplaması yapılması” iş kalemin teknik özelliklerine ihale dokümanına konulmaması iptal sebebimidir?
130 İDARENİN İHALENİN İPTALİNE İLİŞKİN KARARININ İPTALİNE
131 2012 YILI MÜDÜRLÜĞÜMÜZ BÜTÇESİNDE YETERLİ ÖDENEĞİ OLMAMASI NEDENİYLE İPTAL EDİLMESİ…” YÖNÜNDE KARAR
132 İHALENİN İPTALİNE İLİŞKİN KARARDA HERHANGİ BİR GEREKÇEYE YER VERİLMEMİŞ OLMASI
133 İŞ ORTAKLIĞI’NIN TEKLİF ETTİĞİ FİYATIN TEKLİF EDİLEN DİĞER FİYATLARA GÖRE YÜKSEK OLDUĞU VE İHALENİN ANILAN FİRMAYA VERİLMESİ DURUMUNDA KAMU ZARARINA NEDEN OLACAĞI” YÖNÜNDEKİ İPTAL GEREKÇESİ
134 İHALEDE GEÇERLİ TEKLİF KALMADIĞINDAN İHALENİN İPTAL EDİLMESİ GEREKTİĞİ
135 İDARENİN İPTAL GEREKÇESİNDEKİ ÇEVRE KOŞULLARI VE YAPILAŞMALARDAN KAYNAKLANAN PROJE DEĞİŞİKLİĞİ İHTİYACININ HUKUKİ DENETİME ELVERİŞLİ ŞEKİLDE SOMUT GEREKÇELERE DAYANDIRILMA
136 KAMU İHALE KURULU KARARININ İPTALİ VE YÜRÜTMENİN DURDURULMASI İSTEMİYLE AÇILAN DAVADA;
137 2013 YILI BÜTÇESİNDE ÖDENEK BULUNMADIĞI” GEREKÇESİYLE İPTAL EDİLDİĞİ
138 İDARENİN İŞİN SÜRESİ İÇERİSİNDE YAPILABİLİRLİĞİNİN KALMADIĞINA İLİŞKİN İPTAL GEREKÇESİ
139 İHALE YETKİLİSİNCE “İHALE SÜRECİNİN UZAMASI SEBEBİYLE, İHALE KAPSAMINDAKİ ELEKTRİK MALZEMELERİNE DUYULAN İHTİYACIN ORTADAN KALMASI” GEREKÇESİNİN GÖSTERİLMESİ
140 KAMU İHALE KURULUNCA ALINMIŞ OLAN KARARIN GEREKLERİNİN YERİNE GETİRİLMESİ GEREKİRKEN, İHALEYİ İPTAL ETMESİ