Kamu İhale Kararları İptal / Toplam: 143 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
61 İhale yetkilisinin 2019-2020 yılları için yapmış olduğu ihaledeki fiyatlarla karşılaştırılması sonucunda teklifini çok yüksek olduğu ve aynı ilde oluşan benzer işlerdeki fiyatların farklılığı nedeniyle iptalinin iptali?
62 Yemek ihalesinde tekliflerin çok yüksek olduğu ve aynı ilde oluşan benzer işlerdeki fiyatların farklılığı nedeniyle; kamu kaynaklarının etkin kullanımının gerçekleşmeyeceği gerekçesiyle kamu yararı adına, ihale yetkilisi tarafından iptal edilmesi mevzuata uygunmudur ?
63 ihale komisyonunun aynı istekli bakımından ve aynı numune üzerinden yapılan değerlendirmede iki farklı sonuca ulaşması iptal sebebimidir?
64 ihale komisyonunun aynı istekli bakımından ve aynı numune üzerinden yapılan değerlendirmede iki farklı sonuca ulaşması iptal sebebimidir?
65 aşırı düşük sorgulamasına verilen cevabların tatmin edici nitelikte olmaması nedeniyle ihalenin iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
66 ihale iptal kararında geçerli teklif sunan 7 isteklinin tekliflerinin değerlendirme dışı bırakıldığına dair herhangi bir açıklama bulunmadan iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
67 isteklinin aşırı düşük sorgulamasına vermiş olduğu akaryakıt giderlerine ilişkin cevabın EPDK tarafından il bazında günlük yayımlanan akaryakıt fiyatlarının altında kalması sebebiyle ihalen iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
68 ihale türünün değiştirilecek olması sebebiyle ihalenin iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
69 süt, meyve suyu ve ayrana ilişkin şartnamenin gr, ml, cc gibi farklı ölçü birimlerinin kullanılması ihalenin iptal edilme sebebimidir
70 diyet tatlılarındaki sakkarin miktarının gram cinsinden veya 1 adet sakkarin gramajının ne kadar ağırlıkta olduğunun net belirtilmemesi ihalenin iptal edilme sebebimidir.
71 fiyat dışı unsurların değerlendirildiği puanlama cetvelindeki oranların yaklaşık maliyetteki oranları yansıtmadığı gerekçesiyle idarenin ihaleyi iptal etmesi
72 Çöp ihalesinde idarenin ihalenin iptali kararının iptal edilmesi….
73 ihalenin, 2016 yılı içinde tamamlanamayacağının anlaşılması ve, carî yılda kullanılmayan ödeneklerin yıl sonunda iptal edileceği sebebi ile iptal.
74 Teklifin yaklaşık maliyete çok yakın olması nedeniyle ihale yetkilisi tarafından ihalenin iptali……………
75 yeterli rekabetin oluşmadığı gerekçesi ile ihalenin iptali işleminin idarenin takdir yetkisinde bulunan bir husus olduğu
76 ihalenin sözleşme ve ödeme saflarında ödenekle ilgili aksaklıklar meydana geleceği için iptali gerekçesinin yerinde olmaması
77 Kurul kararı ile düzeltici işlem tesis edilen ihalenin idarece iptal edilmesi mevzuata uygunmudur.
78 idarenin, yaklaşık maliyetin sağlıklı bir şekilde belirlenmediği için ihalenin iptalinin uygun olmaması.
79 ihalede 11 adet ihale dokümanı satın alınmasına rağmen yalnızca 4 adet geçerli teklif olması iptal gerekçesi olurmu.
80 ihale yetkilisi tarafından ihale konusu hizmet işinin şartları değiştirilerek tekrar ihale edileceği gerekçesiyle iptal edilmesi.