Kamu İhale Kararları İptal / Toplam: 143 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
101 Yaklaşık maliyetin hatalı veya eksik/fazla tespit edildiği sebebiyle ihale yetkilisince iptali.
102 İhale dokümanının değiştirilmesi gerektiği gerekçeleriyle ihalenin iptal edilmesi.
103 işçilerin risk primlerinin SGK’ya yasal zorunluluk gereği %2’lik oran üzerinden yatırılacağı, idarece aradaki %1’lik oranındaki prim farkının yükleniciye ödenemeyeceği sebebiyle iptal edilmesi
104 İhaledeki geçerli teklif sayısı 17 olmasına karşın ihale süreci neticesinde geriye sadece 2 firma kaldığından rekabeti oluşmaması nedeniyle iptali
105 İhale dosyasındaki personel sayısı Daire Başkanlığı’nın ihtiyacında fazladır. ihalenin iptal edilmesi mevzuata uygun mudur?
106 Kış mevsiminde işin yürütülmesinin iklim koşulları gereği mümkün olmadığı,sebebiyle iptali.
107 İhale komisyonu kararı ile ekonomik açıdan avantajlı teklif sahibi lerinin ihale yetkilisi tarafından uygun bulunmaması.
108 İhale yetkilisinin en düşük teklifi veren firma ile ikinci en düşük teklifi veren firma arasındaki fiyat farkının kamu zararına neden olacağı yönündeki iptal gerekçesinin mevzuata uygun olmadığı.
109 İhalenin iptaline gerekçe olarak ihtiyaçların temini için ilave düzenleme ve çalışma yapılması gerekliliği mevzuata uygun mudur?
110 İşin 2013 yılına sarkacağı ancak 2013 yılı bütçesi harcama kaleminden planlama yapılmadığı gerekçesiyle ihalenin iptal edilmesinin uygun olmadığı.
111 İdari Şartname ve Teknik Şartname’de düzeltilmesi gereken hususların , ihaleye 10 günden az süre kalması nedeniyle iptal edilmesi
112 İhale dokümanı kapsamında ihale konusu işe ilişkin projelerin bulunmaması iptal sebebi midir?
113 İsteklinin, ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi olarak belirlenmişken, daha sonra ihalenin başka istekli üzerinde bırakılması durumu ortaya çıkınca teklifinin avantajlı olmadığı gerekçesiyle ihalenin iptal edilmesi uygunmudur?
114 İki farklı birim fiyat teklif cetveli düzenlenmesi durumunun, idare tarafından sözleşme yürütümünde uyuşmazlık çıkarabilecek nitelikte değerlendirilmesi ve bütün iş kalemlerini içeren yeni bir birim fiyat teklif cetveli ile ihale yapılmasının uygun...
115 İhale yetkilisince pahalı görülen ihalenin iptali mevzuata uygunmudur ?
116 İhale yetkilisinin ihaleyi iptal etmesi için bir komisyon kararı bulunması gerekmektemidir?
117 Yaklaşık maliyetin olması gerekenden yüksek hesaplandığı gerekçesiyle ihalenin iptali uygunmudur?
118 Teknik Şartname’de işte kullanılacak LPG, elektrik ve su miktarları, temizlik malzemelerinin isimleri ve miktarları ile ilaçlamanın hangi periyotlarla yerine getirileceğinin belirtilmemesi , ihalenin iptal sebebi olabilirmi?
119 İhale komisyonunca ihalede idari şartnamede, teknik şartnamede ve yaklaşık maliyetin tespitinde tereddütler oluştuğu belirtilerek ihalenin iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
120 ihalede uygun teklif çıkmaması nedeniyle ihalenin iptali