Kamu İhale Kararları İptal / Toplam: 143 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
81 11 firma tarafından ihale dokümanının satın alındığı 3 firma tarafından teklif verildiği ve i geçerli teklif olarak belirlenen 2 firmanın teklifi arasındaki fiyat farkı olmaması iptal sebebimidir.
82 Kurul’un düzeltici işlemi sonrasında, Teknik Şartname’nin yeniden düzenlenmesi gerektiği gerekçesiyle ihaleyi iptal etmesi mevzuata uygunmudur.
83 Teknik Şartname’de çalıştırılacak olan şoförlerin en az B sınıfı ehliyete sahip olmaları istenilip , hangi sayıda şoförün hangi sınıf ehliyete sahip olacağının belirsiz olması iptal sebebimidir.
84 İdari Şartname’de personele nakdi olarak yemek bedeli verileceği öngörülmüş iken, Teknik Şartname’de yemek bedelinin nakdi veya ayni olarak ödeneceğinin düzenlenmesi iptal sebebimidir
85 Düzeltici işlem uygulanarak ihalenin isteklide bırakılması gerekirken, ihalenin iptal edilmesi
86 geçerli teklif sayısının sadece bir adet olması ve geçerli tek teklifin teklif edilen en düşük teklif fiyat olmamasından dolayı iptali.
87 kısmı teklife açık ihalede ihalenin bütünlüğünde bahsedilerek iptal edilmesi mevzuata uygunmudur.
88 özel güvenlik mali mesuliyet sigortası giderinin idarece kârsız yaklaşık maliyet tutarının tespitinde dikkate alınmaması iptal sebebi olabilirmi.
89 ekonomik açıdan en avantajlı teklif sahibinin aşırı düşük teklif sorgulamasına cevap vermemesi nedeniyle ihalenin iptal edil mesi.
90 İhalede tek geçerli teklif bedelinin yaklaşık maliyetten yüksek olduğu sebebiyle ihalede rekabet ve kaynakların verimli kullanılması ilkelerinin sağlanamayacağı gerekçesiyle ihalenin iptal edilmesi
91 yaklaşık maliyetin hesaplamasında %3 oranında sözleşme ve genel giderlerin dahil edilmediği gerekçesiyle ihalenin iptal edilmesi işleminin mevzuata uygun olmadığı
92 idarenin ihalenin iptaline ilişkin kararının iptaline karar verilmesi
93 ihalede en düşük teklif bedeli fiyatı dışında geçerli teklif fiyatı uygulanırsa sözleşme süresince toplam 117.120,00 TL kamu zararı oluşacağından,iptali mevzuata uygunmudur.
94 İhaleye 4 teklif verildiği, 2 isteklinin teklifinin İdari Şartname ve Teknik Şartname’ye uygun olmadığı, bir isteklinin teklifinin yaklaşık maliyetin üzerinde olduğu ve tek isteklinin kaldığı yeterli rekabet sağlanmadığı, gerekçe gösterilerek ,iptal edilmesi.
95 brüt asgari ücretin %140 fazlasının İdari Şartname’de sehven %1140 olarak belirtilmesi.
96 ihalenin 2014 yılına sarkması sebebiyleihale konusu işin ödeneğinin tamamının 2013 yılı içerisinde kullanılmak üzere ayrıldığı nedeniyle iptali
97 2013 yılı bütçesi ile ihalesine çıkıldığından, 2014 yılı bütçesine devir edilemeyeceği için,ihalenin iptal edilmesi.
98 Yemek İhalesinde tekliflerin aşırı düşük olduğu gerekçesiyle ihalenin iptal edilmesi.mevzuat uygun mudur?
99 Bütün tekliflerin, alıma ayrılan ödeneğin ve yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması” gerekçesiyle iptal edilmesine şikayet.
100 İhalenin fiyat yönünden piyasa koşullarının oluşmadığı gerekçesiyle ihale yetkilisince iptal edil mesi.