Kamu İhale Kararları İptal / Toplam: 143 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
41 ihale yetkilisi tarafından ihale komisyonu kararının uygun görülmeme gerekçesi olarak İdaremizce gerçekleştirilen benzer nitelikteki ihalelerdeki teklif bedelleri, tenzilat oranları (2017-2018 yıllarında benzer nitelikte yapılan 7 adet ihaledeki tenzilat oranları: %32.19, %33.72, %61.62, %41.21, %46.56, %63.95 ve %27.57)olduğu bu ihalede indirim oranının önceki yıllara göre düşük olması ve katılımcı sayısı gibi kriterler göz önünde bulundurularak kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması ilkeleri ile kamu menfaati ve hizmet gerekleri doğrultusunda istekli firmanın tenzilat oranı yetersiz görülmesi mevzuata uygunmudur?
42 Covid 19 salgın durumunun idarenin bütçe tahminlerini de etkilediği sebebiyle ihale yetkilisi tarafından ihalenin iptaline karar verilmesi mevzuata uygunmudur?
43 teklif bedeli yaklaşık maliyetin altında olmasına rağmen isteeklinin ekonomik açıdan en avantajlı teklif sahibi olarak belirlenmeyerek ihalenin iptal edilmesinin mevzuata uygun olmadığı.
44 idarenin bütün teklifleri reddederek ihaleyi iptal etmekte takdir yetkisi bulunmakla birlikte, bu yetki “saydamlığın, güvenirliğin ve eşit muamelenin sağlanması” gibi temel ilkelerden bağımsız ve sınırsız olamayacağı
45 Teklifin geçerli olmayan bir tekliften yüksek olması gerekçe gösterilerek ihalenin iptal edilmesi hukuka uygunmudur?
46 İhalenin iptali konusunda idarelerin takdir yetkisi bulunmakta ise de iptal gerekçesinin Kanun’un amacına ve takdir yetkisinin kullanımına ilişkin hukuk ilkelerine uygun şekilde ortaya konması gerekmektedir.
47 Tekliflerin yaklaşık maliyete kıyasla çok yüksek olması veya yaklaşık maliyete göre çok yüksek olmamakla birlikte mevcut ödeneğin verilen teklifleri karşılayamaması, Kanunun temel ilkelerine uygun olmayan durumların tespiti” şeklindeki durumlarda ihalenin iptali hususunda ihale komisyonlarına ve dolayısıyla idarelere takdir yetkisi tanımaktadır.
48 TSE belgesinin teklif ile birlikte sunulmasına yönelik düzenlemeye yalnızca Teknik Şartname’de yer verildiği gerekçesiyle ihalenin iptal edilmesinin yerinde olmadığı
49 yaklaşık maliyetinin 5.136.264,00 TL olan ihalede 3.685.303,44 TLteklif veren isteklinin kik kararı ile ihale dışı bırakılması sonucunda ihalede tek geçerli teklifin teklifin 4.687.200,00 TL olduğu teklifler arasında 1.001.896,56 TL fark bulunduğu sebebiyle iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
50 ihaleye sunulan en düşük teklif ile diğer teklifler arasındaki farkın yüksek olması gerekçesi ile ihalenin iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
51 idarenin tekliflerin değerlendirme aşamasında bütün teklifleri reddederek ihale konusu işi kendi marifetiyle yürüteceği sebebiyle iptal etmesi mevzuata uygunmudur?
52 ihaleye verilen tüm geçerli tekliflerin yaklaşık maliyetin üzerinde olması nedeniyle ihale yetkilisi tarafından iptal edilmesi.
53 idarece yaklaşık maliyetin öğün birim fiyatı: 14,94 TL olarak belirlendiği, ihale üzerinde bırakılan isteklinin teklif fiyatının ise öğün birim fiyatı: 14,70 TL olduğu, isteklinin teklif fiyatının yaklaşık maliyetin %98,39 oranında olduğu sebebiyle idarenin ihalenin iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
54 onay belgesinde ödenek miktarının yaklaşık maliyetin üzerinde olduğunun tespit edildiği, ihalede ödenek yetersizliği nedeniyle ihalenin iptali mevzuata uygunmudur?
55 idarece sözleşmeye davet yazılarının ön mali kontrolün devam etmesi gerekçe gösterilerek iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
56 Mal alım ihalelerinde tip sözleşmenin 10’uncu maddesine ait 16 nolu dipnotta alım konusu malın veya malların teslim şartlarıyla teslim tarihlerinin belirtilmesi gerektiğinin ifade edildiği,halde ihalede teslim tarihlerinin açık olarak belirtilmemesi iptal sebebimidir?
57 Yerel Yönetimler tarafından yapılan İşe başlama tarihi 15.03.2019; işi bitirme tarihi 31.12.2019 olan ihalede 5393 sayılı Kanun’un 67’nci maddesi göz önünde bulundurularak iptal edilmesi gerekir mi?
58 ihale dokümanında çalışacak personelin yol maliyetlerinin isteklilerce ayni olarak karşılanmasının öngörüldüğü, , birim fiyat teklif cetvelinde sefer sayısı üzerinden teklif verilebilmesi için “Yol Bedeli (Deniş servisi), Yol Bedeli (Eynez servisi), Yol Bedeli (A panosu + Işıklar Atölye servisi)” ifadelerine yer verilen üç ayrı satır açıldığı, ancak servis araçlarına ve hatlarına ilişkin kriterler ve asgari standartların ihale dokümanında detaylı olarak belirtilmediği, servis güzergâhlarına, servis araçlarının kapasitelerine ve diğer detaylara ihale dokümanında yer verilmemesi ipttal sebebimidir?
59 idare tarafından tek geçerli teklif sahibi kalması üzerine ihalede avantajlı teklif kalmadığından kamu yararı ve hizmet gerekliliği gerekçesiyle ihalenin iptal edilmesine yönelik komisyon kararında da herhangi bir aykırılık bulunmadığı,
60 iki isteklinin teklifinin arasındaki fark üzerinden bir rekabet ve kamu yararı değerlendirmesi yapılarak ihalenin iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?