Kamu İhale Kararları İhale iptali / Toplam: 302 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
161 kamu ihale hukuku veya kamu ihale hukuku ile birlikte Sayıştay ve mali mevzuat uygulamaları konusunda hukuki danışmanlık ihalesinde Teknik Şartnamede proje koordinatörü ve proje koordinatör yedeği için belirlenen 10 yıllık iş deneyim kriterinin ihale iptal sebebi midir?
162 İhaledeki teklifin yaklaşık maliyete yakın olması nedeniyle ihale yetkilisince iptali.
163 İdare Mahkemesi tarafından verilen kararın yerine getirilmesinin fiilen mümkün olmadığı sebebiyle ihalenin iptal edilmesi.
164 personel çalıştırılmasına dayalı olmayan bir hizmet alımı niteliğinde olan ihalede sınır değere çok yakın teklif verildiğinde ihale yetkilisince yaklaşık maliyetin gizliliğinin korunamadığı anlaşılmış sebebiyle ihalenin iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
165 tekliflerin idari şartnamedeki geçerlilik süresini doldurması nedeniyle ihalenin iptali mevzuata uygunmudur?
166 ihale üzerine bırakılan isteklinin sözleşme imzalamadığı gerekçesi ile ihalenin iptal edilmesi.
167 ihalenin iptalinin, ihale sürecinde tesis edilen işlemleri tesis tarihi itibariyle ortadan kaldıran bir işlem niteliğinde olduğu.
168 9 kişinin davet edildiği, 7 kişinin ihale dokümanını satın aldığı idareye yalnızca birinin fiyat teklifi içeren zarf sunması nedeniyle iptali
169 hizmet alımına konu iş için ihtiyacı olan personel sayısının değişmesi nedeniyle iptal edilmesi mevzuata uygunmudur.
170 asgari ücretin % fazlası öngörülen personel için yüzdelik dilimlerde değişikliğe gidileceği gerekçesiyle iptal edilmesi mevzuata uygunmudur.
171 yeni asgari ücretin belediye bütçesine ek maliyet getireceğinden ihalenin iptal edilmesi
172 idarelerin ihalenin her aşamasında ihalenin iptaline karar vermek hususunda takdir yetkisinin bulunduğu hakkında
173 isteklilere ait teklif bedellerinin kullanılabilir ödenek miktarının üzerinde olması sebebiyle ihalenin iptal edilmesi….
174 Kurul kararı ile aşırı düşük teklif açıklamaları uygun bulunmayan dört isteklinin teklifinin değerlendirme dışı bırakılması yönünde düzeltici işlem yapılmasına karar verilmesine rağmen idarece ihalenin iptal edilmesi.
175 Teknik Şartname de idarece haftada kaç gün ve kaç adet anestezili çekim yapılacağının öngörülmemesi nedeniyle ihalenin iptali.
176 11 adet dokümanının satın alındığı, ihaleye 11 isteklinin katıldığı, ihalede 2 geçerli teklifin bulunduğu ihalenin idarece iptali.
177 2 teklifin yaklaşık maliyette öngörülen asgari teklif maliyetine göre 422.737,70 TL ve 504.060,94 TL tutarında kar içerdiği sebebiyle ihalenin iptali..
178 ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekliyle idarenin sözleşme imzalamamasından dolayı ihalenin iptal edilmesi
179 geçerli iki teklifin fiyatının yaklaşık maliyete yakın olması nedeniyle ihalenin iptali
180 asgari ücretin 2016 yılı için net 1300 TL olması durumunda ödeneğin yetmeyeceği, taşeron işçilerin kadroya alınacağı sebebiyle ihalenin iptali.