Teknik Şartname’nin , kurutucu brülörün, asfalt plenti imalatçısının kendi markası olacağının ve başka bir markanın kesinlikle kabul edilmeyeceğinin düzenlenmesi iptal sebebimidir?

Şartnameler” başlıklı 12’nci maddesinde “… İhale konusu mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin teknik kriterlerine ihale dokümanının bir parçası olan teknik şartnamelerde yer verilir. Belirlenecek teknik kriterler, verimliliği ve fonksiyonelliği sağlamaya yönelik olacak, rekabeti engelleyici hususlar içermeyecek ve bütün istekliler için fırsat eşitliği sağlayacaktır.

 

Teknik şartnamelerde, varsa ulusal ve/veya uluslararası teknik standartlara uygunluğu sağlamaya yönelik düzenlemeler de yapılır. Bu şartnamelerde teknik özelliklere ve tanımlamalara yer verilir. Belli bir marka, model, patent, menşei, kaynak veya ürün belirtilemez ve belirli bir marka veya modele yönelik özellik ve tanımlamalara yer verilmeyecektir.

 

...nden indirildiği, anılan ihaleye ilişkin toplamda 8 adet ihale dokümanı indirildiği,18.12.2020 tarihinde elektronik ortamda gerçekleştirilen bahse konu ihaleye 5 isteklinin e-teklif verdiği,...

Kararın devamını okumak için kamuihalekararlari.com'a abone olmanız gerekmektedir. Eğer daha önce abone olduysanız lütfen üye girişi yapınız.