Kamu İhale Kararları İhale iptali / Toplam: 298 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
141 Hidrolik Kireç Alımı İhalesinde 17 adet ihale dokümanı satıldığı , 5 isteklinin teklif verdiği ihalede teknik şartnamenin tek firmayı işaret etmesi nedeniyle iptal edilebilir mi?
142 Sodyum Hipoklorit 400.000 kg sıvı klor alım ihalesinde 7 adet SUV tipi kontrol aracı istenilmesi iptal sebebimidir?
143 ihaleye katılan üç isteklinin de tekliflerinin değerlendirme dışı bırakılması sonucunda ihalede geçerli teklif kalmadığından, ihalenin iptali.
144 ihale sürecinde yeterli görülmeyen teklife yönelik doküman düzenlemesi uyarınca düzeltici işlem belirlenerek yeni bir değerlendirme yapılamaması nedeniyle, ihaleye ait sürecin iptal edilmesi mevzuata uygun olmadığı.
145 ihalenin yaklaşık maliyet gerekçe gösterilerek ve başka bir neden gösterilmeksizin iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
146 personel çalıştırılmasına dayalı olmayan ihalede Teknik Şartname’nin maddesinde sözleşme gideri ve genel giderler dâhil toplam asgari işçilik maliyetinin altında işçilik bedeli sunan isteklilerin tekliflerinin ihale dokümanına aykırı teklif sunulduğu gerekçesi ile değerlendirme dışı bırakılacağının, belirtilmesi iptal sebebimidir?
147 Kurulun düzeltici işlem belirlenmesine karar verildiği,ihalede İdarece ihale komisyonu kararı ile ihalenin iptal edilmesi mevzuata uygun olmadığı.
148 personel çalıştırılmasına dayalı nitelikte olmayan ihalede teklif fiyata dâhil olduğu belirtilen giyim giderine ilişkin birim fiyat teklif cetvelinde ayrı satır açılmaması iptal sebebimidir?
149 personel çalıştırılmasına dayalı olmayan ihalede personelin yıllık tazminatlarının her ayın maaşına yansıtılmak üzere yüklenici tarafından karşılanacağı yönündeki düzenleme nedeniyle iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
150 İdari Şartname ile Teknik Şartname’de malzemenin farklı miktarlarda belirlenmesi İsteklileri tereddüde düşüreceği sebebiyle ihale iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
151 İdari Şartname ile Teknik Şartname’de malzemenin farklı miktarlarda belirlenmesi İsteklileri tereddüde düşüreceği sebebiyle ihale iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
152 ihalede tek geçerli teklif sahibi istekli hakkında yasaklama işlemlerinin başlatılmış olmasından dolayı ihalenin iptal edilmesi.
153 idarenin ihalenin iptal edilme gerekçelerini isteklilere bildirme mecburiyetindemidir?
154 benzer işin “Evde Sağlık Hizmetleri ve Ambulans ile Hasta Nakil Hizmetlerinin bir bütün olarak yapıldığı işler olarak belirlenmesi iptal sebebimidir?
155 ihale dokümanı ile aşırı düşük teklif sorgulama yazısında araç ve taşıtların alt maliyet kalemleri ile lastiklerin hangi dönemde kaç defa değiştirileceğine ilişkin olarak bir belirleme yapılmaması iptal sebebimidir?
156 projenin 2017 mali yılı yatırım programından çıkarılacağı nedeniyle ihalenin ihale yetkilisi tarafından iptali mevzuata uygunmudur?
157 kamu ihale hukuku veya kamu ihale hukuku ile birlikte Sayıştay ve mali mevzuat uygulamaları konusunda hukuki danışmanlık ihalesinde Teknik Şartnamede proje koordinatörü ve proje koordinatör yedeği için belirlenen 10 yıllık iş deneyim kriterinin ihale iptal sebebi midir?
158 İhaledeki teklifin yaklaşık maliyete yakın olması nedeniyle ihale yetkilisince iptali.
159 İdare Mahkemesi tarafından verilen kararın yerine getirilmesinin fiilen mümkün olmadığı sebebiyle ihalenin iptal edilmesi.
160 personel çalıştırılmasına dayalı olmayan bir hizmet alımı niteliğinde olan ihalede sınır değere çok yakın teklif verildiğinde ihale yetkilisince yaklaşık maliyetin gizliliğinin korunamadığı anlaşılmış sebebiyle ihalenin iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?