Yargı Kararları KİK KARARLARINI İPTAL EDEN İDARE MAHKEMESİ KARARLARI. / Toplam: 300 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
201 İsteklilerin, aynı ihaleye katılmalarının rekabeti ve ihale kararını etkileyebilecek davranış olarak değerlendirilebilmesi için aranan şartlar hakkında.
202 ihalede en düşük fiyat teklif eden teklif sahibinin değil de, sınır değere en yakın ve sınır değerin üzerinde olan teklif fiyatı sahibinin teklifinin tercih edileceği hakkında
203 ihalede sınır değerin üzerindeki ilk teklif sahibi isteklinin teklif fiyatı baz alınmak suretiyle sınır değerin üzerindeki ve altındaki isteklilerin teklif fiyatı puanlamasının ayrı ayrı hesaplanacak şekilde fiyat dışı unsur puanlamasına tabi tutulmasına yönelik düzenleme hakkında.
204 isteklilerin kendilerinden istenmeyen hususlarda yapacakları açıklamaların takdiren yapılmış bir açıklama olduğu hakkında
205 istekli tarafından teklife konu edilen modelin ultrason özelliğini sağladığının katalog üzerinden görülmediği hakkında.
206 isteklilerin ihaleye teklif vermelerinin faaliyet alanıyla sınırlandırılmasının mümkün olmadığı hakkında.
207 istekli tarafından fiyat teklifi ile açıklama yapılmasının mevzuata uygun olmadığı hakkında.
208 şirket yetkilisi adına düzenlenen imza beyannamesinde yer alan imzalar ile gerekse de vekil tayin edilen adına düzenlenen imza beyannamesinde yer alan imzalar ile hiçbir benzerlik göstermediği hakkında.
209 İhaleye katılan isteklilerden firma uygunluk belgesi alma zorunluluğu olduğu, ihale üzerinde bırakılan istekliye iki takım numune kurma izni verilmesi hakkında
210 İhaleye kamu ihalelerine katılmaktan yasaklı olan Şirketin yetki belgesiyle katılması hakkında.
211 ihalenin iptali kararı değerlendirilirken, ihalenin iptali şartlarının oluşup oluşmadığı yönünde ayrıntılı ve gerekçeli bir karar verilmesi gerektiği hakkında.
212 ihalede tek geçerli teklifin kalmış olmasının rekabetin oluşmadığı anlamına gelmeyeceği hakkında.
213 pazarlık usulü ile aynı hizmetin aylık 303.650,00-TL+KDV bedelle alındığı, idarenin düzeltici işlem kararına uyularak ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif ile sözleşme yapılması halinde aynı hizmet için ortalama aylık 883.123,00-TL+KDV bedel ödenmesi gerektiği hakkında.
214 ihale yetkilisine ihaleyi onaylama ya da onaylamayarak iptal etme konusunda tanınan yetki hakkında.
215 ihale üzerinde bırakılan şirket ile şirketin hakim ortağının yasaklı olduğundan teklifinin değerlendirme dışı bırakılması hakkında.
216 ihale üzerinde bırakılan isteklinin ihale konusu işle ilgili alanda faaliyette bulunmadığına ilişkin şirketin şikayeti kapsamında yapılan inceleme sonucuna göre değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilmesi hakkında.
217 bilançonun gerekli kriterleri sağladığını gösteren bölümlerinin ve yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından standart forma uygun olarak düzenlenen belgenin sunulmaması hakkında.
218 ihale üzerinde bırakılan isteklinin faaliyet alanında çağrı merkezi hizmetlerinin bulunmadığı hakkında.
219 İhale uhdesinde bırakılan isteklinin şikayet başvurusunda bulunması hakkında.
220 ihale tarihinden geriye doğru son bir yıldır davacı şirketin %51 ortağı olduğunun, davacı şirket tarafından noter onaylı pay defterleri, yönetim kurulu karar defteri ve genel kurul toplantı tutanağı ile açıklanması hakkında.