Kamu İhale Kararları İhale iptali / Toplam: 302 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
121 Araçlara Arvento marka araç takip sistemi takılması istenilmesi ihale iptal sebebimidir?
122 Personel çalıştırılmasına dayalı olmayan ihalede Çevre Mühendisi’nin alacağı ücrete ve personelin mali haklarına ilişkin olarak bir belirleme yapılmaması iptal sebebimidir?
123 Şartnamede (8+1 kişilik) çok amaçlı otomobil ve (4+1 kişilik) kapalı kasa kamyonet (panelvan)ın arazi binek veya pick-up tipi araç olduğunu gösterir herhangi bir teknik özelliğin belirtilmemesi iptal sebebimidir?
124 Kamu İhale Kurumuna yapılan itirazen şikâyet başvurusu üzerine iptal edilmesine rağmen ihaleye idare tarafından ısrarla aynı ihale dokümanı ile çıkılması.
125 teklif fiyatının ihalenin ilk oturumunda sözlü olarak açıklanmadığı ve isteklilerin teklif fiyatını gösterir tutanağa aktarılmaması ihale iptal sebebimidir?
126 Teknik Şartname’de hizmet alımı yapılacak araçların yıllık ortalama 80.000-100.000 km yol yapacağının öngörüldüğü belirtilen kilometrenin geçilmesi halinde yükleniciye ayrıca bir bedel ödenmeyeceği ve kilometre sınırlamasına tabi olunmayacağının düzenlenmesi iptal sebebimidir?
127 teklif fiyatının ihalenin ilk oturumunda sözlü olarak açıklanmadığı ve isteklilerin teklif fiyatını gösterir tutanağa aktarılmaması ihale iptal sebebimidir?
128 İdari Şartname’de işçilik maliyetlerindeki değişikliklere ilişkin iki farklı düzenlemenin yer alması iptal sebebimidir?
129 Sözleşme Tasarısı’nın maddesinde , çalışanların çalışanlarını örgütlemek, idare aleyhine kışkırtmak, toplantı düzenlemek, gösteri yürüyüşü yapmak, idare aleyhine yapılan toplantı veya gösteri yürüyüşüne katılmak, toplu ulaşım hizmetini yavaşlatmak, durdurmak üzere eylem yapmak veya eylem yapmaya teşvik etmek, organize edilmesi halinde, aykırılık bir defa gerçekleşmiş olsa dahi protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme feshedilebileceği hükmünün olması iptal sebebimidir.
130 İdari Şartname’de işin alt yüklenicilere yaptırılamayacağı ihale dökümanının yeterlilik kriterlerinde ise yüklenicinin ilaçlama işini anılan izin belgesine sahip olanlara yaptırabileceğinin belirtilmesi ihale iptal sebebimidir*
131 Hizmet alım ihalesinde Teknik Şartname’ de Ekipmanın kurulacağı alanda inşaat ve elektrik tesisatı işleri projesi yüklenici tarafından verilecek, idare tarafından yaptırılacaktır. Düzenlemesi , yapım işleri ile ilgili projelendirme işlerinin Yapımla İlgili Hizmet İşi sebebiyle ihale iptal sebebimidir?
132 Sözleşme Tasarısı’nın 16.1.1’inci maddesinin, Tip Sözleşme’nin 16.1.1’inci maddesinin 26 numaralı dipnotuna aykırı olması iptal sebebimidir?
133 Teknik şartnamede idareden kaynaklanan gecikme/eksiklik hallerinde yükleniciden yevmiye kesintisi yapılacağına dair düzenleme ihale iptal sebebimidir
134 ihalenin daha düşük bedelle gerçekleştirilebileceği ve rekabet ortamının sağlanamadığı gerekçesiyle iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
135 idarece asfalt plenti alımı değil, asfalt alımı olarak ihaleye çıkılması nedeniyle yerli malı teklif eden istekliler lehine %15 oranında fiyat avantajı sağlanmaması iptal sebebimidir?
136 Teknik Şartname’nin , kurutucu brülörün, asfalt plenti imalatçısının kendi markası olacağının ve başka bir markanın kesinlikle kabul edilmeyeceğinin düzenlenmesi iptal sebebimidir?
137 Teknik Şartname’nin Meissa” model ledli sinyal verici cihazını işaret etmesi nedeniyle iptal edilmesi.
138 teklif edilen ürünün Teknik Şartname’nin maddelerini karşılayıp karşılamadığına ilişkin teknik görüş alınmasının fiili imkânsızlık nedeniyle iptal edilmesi.
139 sadece rekabetin sağlanmadığından bahsedilerek ihalenin iptal gerekçesinin yerinde olmadığı.
140 yasaklı olduğu gerekçesiyle teklifi değerlendirme dışı bırakılan bir isteklinin teklif tutarının ihale üzerinde bırakılan isteklinin teklif tutarının altında olmasının ihalede rekabetin sağlanmadığı sebebiyle iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?