Kamu İhale Kararları Fiyat farkları / Toplam: 83 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
41 Çöp Toplama Ve Temizlik Hizmeti" İhalesnde sadece işçilik için fiyat farkı verilmesinin öngörülmesi
42 toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan fiyat farkı ödemeleri 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’nun 8’inci maddesinin üçüncü fıkrası ile güvence altına alındığından bu hususta ihale dokümanına ayrıca bir düzenleme yapılmasına gerek olmadığı………….
43 fiyat farkına ilişkin düzenlemede yer verilen a1 ve a2 katsayılarının bulunduğu, bununla fiyat farkının sağlıklı bir şekilde hesaplanamayacağı iddiaları ,
44 fiyat farkı esaslarına göre asgari ücretin yüzde fazlası üzerine işveren maliyetleri de eklenmek suretiyle fiyat farkı hesaplaması yapılması gerekirmi.
45 toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan fiyat farkı ödemeleri güvence altına alındığından ihale dokümanına ayrıca bir düzenleme yapılmasına gerek olmadığı
46 fiyat farkına ilişkin olarak yürürlükte bulunan mevzuata aykırı bir düzenleme yapılması.
47 fiyat farkına ilişkin olarak yürürlükte bulunan mevzuata aykırı bir düzenleme yapılması.
48 isteklilerin fiyat farkı ile ilgili hususlar açısından Şartname’nin 46’ncı maddesinde yer alan düzenlemeleri esas almaları gerektiği
49 Yemek Hizmet Alımı ihalesinde fiyat farkı verilmesinin mevzuata aykırı olmadığı hakkında.
50 905 gün süreyle çalıştırılacak araçlara fiyat farkı verilmemesi.
51 İhale dokümanında fiyat farkı verilmesine düzenleme yapılması şartları nelerdir.
52 Sonuç Karşılığı Laboratuvar Hizmet Alımı ihalesindefiyat farkı hesaplanmayacağının düzenlemesi mevzuata uygunmudur.
53 fiyat farkına ilişkin düzenlemenin ihale tarihi itibariyle yürürlükte bulunan mevzuata göre yapılmaması iptal sebebimidir.
54 idare tarafından Bakanlar Kurulu Kararının hem 5’inci hemde 6’ncı maddelerine göre fiyat farkı verileceğinin belirtilmesi kamu zararımıdır.
55 ilan tarihi ile ihale tarihi arasındaki asgari ücret değişikliklerinden doğan fark için fiyat farkı verilmesi söz konusu olmaması.
56 İlaç alımında fiyat farkı.
57 sözleşmesinin yürütülmesi aşamasında fiyat farkı hesap edilip edilmeyeceği hususuna ilişkin düzenlemelerin birbiri ile çelişmesi.
58 teklif edilen fiyatın artış ya da farkları karşılayacak payı içerdiği kabul edieceği ve Yüklenici, bu artış ve farkları ileri sürerek herhangi bir hak talebinde bulunamaz. düzenlemesi
59 ihale dokümanında yer alan fiyat farkına ilişkin düzenlemenin ihale ilan tarihi itibarıyla yürürlükte bulunmayan mevzuata göre yapılmış olması.
60 İdari Şartname’de yürürlükten kalkan fiyat farkı esaslarına ilişkin hükümlere yer verilmesi