Sayıştay Kararları Kamu Zararı / Toplam: 95 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
21 Reklam panosu alanlarının kiralanması işlerinde idare aleyhine olacak şekilde kiralama bedellerinin rayiç bedelden daha düşük hesaplanması kamu zararımıdır?
22 Türkiye Spor Toto 2. Ligde mücadele eden ve profesyonel kulüpe nakdi yardımda bulunulması kamu zararımıdır?
23 Spor Toto 2. Ligde mücadele eden belediyespora nakdi yard?mda bulunulmas?
24 arsanın rayiç bedelinin hesaplamasının yanlış yapılarak satılması sonucu kamu zararına neden olunduğu
25 Zorunlu Trafik Sigortası Yaptırılması İşinin Şöfor İstihadıma İlişkin Hizmet İhalesi ile Birleştirilerek ihale edilmesi.
26 İHALE KONUSU MALZEMENİN BAŞKA YERDE KULLANILMASI
27 işçilik metrajı 561 m2 kilit parke taşı işleme imalatı olduğu halde muayene ve kabul komisyonu tutanağında 730 m2 olarak kabul edilmesi.
28 hafıza kartının piyasa fiyatlarının üzerinde bir fiyatla satın alınması:
29 Festival kapsamında 40 günlük split klima kiralanması fiyatının yaklaşık satın alma rayiç bedeli ile aynı olması hakkında..
30 için piyasadaki liste fiyatlarının üzerinde ödeme yapılması
31 Misafirhane ve Sosyal Tesisin (Konukevi) inşaatı sonrası ihale kapsamında yüklenici tarafından yapılması gereken kaba ve ince temizlik işlerinin yaptırılarak bedelinin Üniversite bütçesinden ödenmesi
32 açık ihale ile yapılan ekmeklik un alımı işi devam ederken aynı kapsamda ekmeklik unun doğrudan teminle alınması hakkında.
33 alınan ilaçların bazılarının miadı dolduğu için kullanılamaması kamu zararımıdır?
34 Müdürlüğünce doğrudan temin yöntemiyle asansör bakımı için yapılan hizmet alımında, Muayene Kabul Komisyonu Tutanağına aykırı şekilde fazla ödeme yapılarak kamu zararı hakkında.
35 Belediye Başkanının şahsi harcamaları niteliğinde olan giyim eşyalarının satın alınması
36 Hizmet alımı yoluyla istihdam edilen şirketi personelinin Gerçekleştirme Görevlisi olarak görevlendirilmesinde harcama yetkilisi ve gerçekleştirme memurunun sorumlulukları.
37 Belediyesi sınırları içerisinde ikamet etmediği halde bazı öğrencilerin eğitim yardımlarından yararlandırılması.
38 Sosyal yardıma muhtaç kişilere verilmek üzere, belediye bütçesinden, mahalle muhtarının banka hesabına, kanuni dayanağı olmaksızın, para aktarılması
39 İhale kapsamında Yüklenici firması tarafından karşılanması gereken tanıtım ve güvenlik hizmetlerinin, doğrudan temin yöntemiyle ayrıca satın alınarak bedelinin belediye bütçesinden ödenmesi
40 Avukatların baro üyeliklerinden kaynaklanan baro üyeliği aidatlarının belediye bütçesinden ödenmesi