Sayıştay Kararları 4734 / Toplam: 36 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
21 memuriyetten ayrıldıktan sonra şirkette %50'den az hisse sahibi olan kamu görevlisi ayrıldığı tarihten önce iki yıl boyunca çalıştığı idarenin ihalelerinde değerlendirme dışı bırakılır mı?
22 İhale konusu işle ilgili genişletici ve kapsamlı bir benzer iş tanımı yapılmaması hakkında
23 teklif mektubunun da geçerli para birimi olan “YTL” yerine “TL” cinsinden verildiği gerekçesiyle daha düşük olan teklif değerlendirme dışı bırakılması hakkında kamu zararı ididası.
24 ihale kapsamındaki bazı ilaçların, ihaleye ait sözleşme süresi devam ederken 4734 sayılı Kanunun 22/f maddesi ile daha yüksek birim fiyatlar üzerinden alınması hakkında.
25 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesi kapsamında Başıboş Köpeklerin Toplanması, Kısırlaştırılması ve Rehabilitasyonu Hizmet Alımı İşi hakkında.
26 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 21 inci maddesi (f) bendi çerçevesinde Pazarlık Usulü ile Damperli Kamyon Kiralanması
27 DOKÜMAN BEDELİNİN 1.500 TL. GİBİ ÇOK YÜKSEK BİR BEDEL OLARAK BELİRLENDİĞİ İHALE HAKKINDA.
28 yaklaşık maliyetin yüksek belirlenmesi ve ihale bedelinin yüksek gerçekleşmesi sonucu sebep olunan kamu zararına tazmin hükmü hakkında
29 ihale doküman bedelinin ödendiğine dair makbuzun aslını teklif dosyasında bulundurmaması sonucu teklifinin geçersiz sayılarak elenmesi
30 İşin ihalesinin hatalı bir şekilde gerçekleşmesi, Yapım İşlerine Ait Tip Sözleşmenin düzenlenmesine ve uygulanmasına engel teşkil etmediği.
31 Belediyenin Muhtelif Mahallelerinde Bakım ve Onarım Yapılması işinin, 4734 sayılı Kanunun 21’inci maddesinin (f) bendine göre pazarlık usulü ile ihale edilmesi
32 pazarlık usulü ile ihalede fiyat görüşmesi aşamasının amacı nedir ?
33 4734 sayılı Kanunun 21’inci maddesinin (b) bendine Çeşme ve Aydınlatma Elemanları Yapım İnşaatı İşi yapılması.
34 asfalt alımınınTÜPRAŞ ile protokol imzalanarak alınması.
35 belediye şirketine doğrudan personel istihdamına yönelik hizmet alımı ihalesi
36 idarenin ihtiyacı olan bazı malların rayiç bedeli aşan değerlerden temin edilmesi sonucu kamu zararına sebebiyet verdiği gerekçesi…………….