Kamu İhale Kararları Şikayet / Toplam: 520 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
61 Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Hizmet Alımı İhalesine şikayet..
62 ihalenin aşırı düşük teklif sorgulaması sonrası tek geçerli teklif kalması ve rekabet ortamının oluşmaması gerekçesiyle ihale komisyonunca iptal edilmesinde şikayet süreci.
63 Kurul tarafından verilen düzeltici işlem kararının idarece uygulanmamasında kurula itiraz..edilebilir mi.
64 idareye şikâyet başvurusunda yer verilmeyen iddianın itirazen şikâyet kapsamında incelenmesi mümkün olmadığı.
65 Şikayet başvurusunun haklı bulunması halinde dahi bedelin başvuru sahibine iade edilmemesinin , Anayasa’ya aykırı olduğu iddiası.
66 Kanunların Anayasa’ya aykırılığını inceleme yetkisi Kurumun görevleri arasında sayılmadığı?
67 isteklinin kendisi tarafından birim fiyatta sehven hata yapıldığı bu nedenle teklifinin değerlendirme dışı bırakılması için önce idareye şikâyeti.
68 idareye şikâyet, Kuruma itirazen şikâyet başvurusunda bulunulabilmesi için, aday, istekli veya istekli olabileceklerin hukuken korunması gereken bir hakkının olması veya hukuka aykırı bir şekilde zarara uğrama durumunun söz konusu olması gerektiği
69 şikâyet başvurusunda dilekçe nin altındaki imzanın şirket yetkilisinin imza sirkülerindeki imzasından farklı olması.
70 Tek dilekçede iki ayrı ihale kayıt numaralı ihalenin şikâyet edilmesi
71 ihalede 7’nci sıradaki isteklinin Şikayeti.
72 istekli tarafından kullanılan KGM pozundaki malzeme niteliğinin ihaleye ait özel teknik şartnamedeki niteliği taşımadığı gerekçesiyle geçerli bir açıklama olarak kabul edilememesi mevzuata uygunmudur?
73 malzemenin özel imalat süreci gerektirdiği gerekçesiyle iş deneyim belgesi yerine kapasite raporunun yeterli olacağı…
74 başvuru dilekçesine başvuruda bulunmaya yetkili olunduğuna dair belgeler ile imza sirkülerinin aslı veya yetkili mercilerce onaylı örneklerinin eklenmemesi.
75 Şikayette belge eksikliğinin itirazen şikâyet süresi içinde giderilmemesi.
76 idarelerce gerçekleştirilen ve hukuka aykırı olduğu iddia edilen her işlem veya eylemin Kuruma itirazen şikâyet konusu yapılmasına imkân bulunmadığı.
77 itirazen şikâyet başvurusunda bulunulabilmesi için, aday, istekli veya istekli olabileceklerin hukuken korunması gereken bir hakkının olması veya hukuka aykırı bir şekilde zarara uğrama durumunun söz konusu olması gerektiği..
78 başvuru bedelinin Kurum hesaplarına yatırıldığına dair banka dekontunun eklenmememesi.
79 başvuru sahibinin kendi teklifinin değerlendirme dışı bırakılması işleminin mevzuata uygun olmadığına yönelik bir şikâyet ve itirazen şikâyet başvurusunun olmadığında uygulama.
80 şikayete cevabın sadece ihale yetkilisi tarafından imzalanamayacağı iddiasının yerinde olmadığı