Kamu İhale Kararları Rekabet ilkesi / Toplam: 172 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
61 Yemek ihalesinde İdari Şartname’nin maddesinde Ankara’daki mutfağa ait soğuk hava deposunun bulunduğuna dair işyeri çalışma ruhsatının teklif dosyası kapsamında sunulmasının istenmesi rekabeti engeller mi?
62 Yüklenici, Ankara’da kendisine ait iş yerinde ihale tarihinden önce bir yıl için, bir diyetisyen veya gıda mühendisi ve en az 10 kişinin çalıştığına dair SGK evraklarını ve diyetisyen veya gıda mühendisinin diplomasını sözleşme evrakları ile birlikte idareye teslim etmekle yükümlüdür.” Düzenlemesi rekabeti engeller mi?
63 sadece rekabetin sağlanmadığından bahsedilerek ihalenin iptal gerekçesinin yerinde olmadığı.
64 yemek fabrikasının ilçe merkezine en fazla 50 km mesafede olması gerektiği ile ilgili düzenleme rekabeti engeller mi?
65 - İsteklinin yıllık toplamı en az 120.000 m3 hazır beton üretimi kapasitesine sahip İstanbul İli Avrupa ve Asya yakası sınırları içerisinde en az 1 (Bir)' er adet olmak üzere toplam en az 2 (İki) adet Hazır Beton ÜretimTesisi kendi malı olacaktır düzenlemesi rekabeti engeller mi?
66 İsteklinin yıllık toplam en az 800.000 m2 parke ve plaktaşı üretim kapasitesine sahip İstanbul İli Avrupa ve Asya yakası sınırları içerisinde en az 1 (Bir)' er adet olmak üzere toplam en az 2 (İki) adet parke ve plak taşı üretim tesisi kendi malı olacaktır düzenlemesi rekabeti engeller mi?
67 Yapım ihalesine teklif veren iki firmanın birim fiyat teklif cetvellerindeki 23 adet iş kalemine ait miktarların ve birim fiyatların aynı olması ihale öncesi ortak hareket edilerek ihalede rekabeti engelleyici davranışlarda bulundukları anlamına gelirmi?
68 Yol Çizgi Boyası, Termoplastik Yol Çizgi Boyası ihalesinde boyanın yumuşama noktası için SP 3 değerinin belirlenmesi rekabeti engeller mi?
69 spesifik ve dar veriler kullanılarak ve belirli isteklilerin katılımına yönelik bir düzenleme yapılarak ihalede rekabetin oluşmasının engellenmesi
70 İhaleye girecek firmaların iki ayrı Doğalgaz firması tarafından verilen yetki belgesi olmalıdır. Düzenlemesi rekabeti engeller mi?
71 Kent Temizliği, Park ve Bahçelerin Temizliği ve Çeşitli Alanlarda Personel ve Araç Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı İşinde TS 8358 belgesinin istenilmesi rekabeti engellermi?
72 Antalya ili sınırları içerisinde isteklinin kendi malı veya kiralık olarak,320 ton/saat kapasiteli asfalt plenti/ istenilmesi rekabeti daraltırmı?
73 Görüntüleme Hizmet Alımı” İhalesinde rekabetin engellendiği iddiası.
74 ihaleye katılmadan bir beton tesisi kiralayıp kira ödenmesine başlanmasının istenilmesinin ihalede rekabeti engellermi?
75 idarece her kapasiteye sahip firmanın katılımının garanti altına alınması zorunluluğu bulunmadığı
76 ihale dokümanı ile istenen sertifikaların sadece üretici veya temsilcisinde olan veya kendilerince her an ihdas edilebilecek belgelerin istenilmesinin ihaleye katılımı engellediği..
77 asfalt plentinin inşaat mahalline 40 km uzaklığına 30 gün içerisinde kurulmasının istenmesi
78 Teknik şartnamede Sistem patentli olacak ve idarece istenildiği takdirde ibraz edilecektir. Düzenlemesi rekabeti engellermi ?
79 9 adet ihale dokümanı satın alınmasına rağmen ihaleye bir isteklinin teklif vermesi rekabeti engellermi?
80 İhaledeki teklif lerin yaklaşık maliyetin %92,40’ , %92 ve, %98,35’i olması sebebiyle iptali.