Kamu İhale Kararları persınel çalıştırılamasına dayalı / Toplam: 71 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
21 personel çalıştırılmasına dayalı olmayan hizmet alımlarına ilişkin yapılan aşırı düşük teklif açıklamasında, sözleşme giderleri ve genel giderlerin % 4 oranında hesaplanması
22 personel çalıştırılmasına dayalı olmayan hizmet alımı ihalelerinde toplam asgari işçilik maliyetinin altında işçilik bedeli sunan isteklilerin tekliflerinin değerlendirme dışı bırakılacağına ve hesaplamalarda KİK İşçilik Hesaplama Modülü’nün kullanılmasının zorunlu olduğuna ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmadığı.
23 Personel çalıştırılmasına dayalı olmayan ihalede Çevre Mühendisi’nin alacağı ücrete ve personelin mali haklarına ilişkin olarak bir belirleme yapılmaması iptal sebebimidir?
24 personel çalıştırmasına dayalı olmayan hizmet alımı ihalelerinde, kıdem tazminatının ödenmesinde öncelikli muhatabın ilgili kamu kurum ve kuruluşları olmadığı
25 ihalede çalıştırılacak personel sayısı ile haftalık çalışma saatinin tamamının idarede kullanılacağına yönelik düzenlemelere ihale dokümanı kapsamında yer verilmediği durumda , fiyat farkına ilişkin düzenleme yapılması zorunlu mudur?
26 Personel çalıştırılmasına dayalı olmayan hizmet alımı ihalelerinde, herhangi bir kalemde asgari işçilik birim maliyetleri altında teklif bedeli sunan bir isteklinin teklifinin Kanun’un 37’nci maddesine göre yapılacak yeterlilik değerlendirilmesi sonucunda değerlendirme dışı bırakılma olanağının bulunmadığı
27 Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalelerinde ihale dokümanında özel olarak kıdem tazminatı yükümlülüğünün idareye ait olacağına yönelik bir düzenlemeye yer verilmemesi mevzuata aykırılık olarak değerlendirilemeyeceği.
28 personel çalıştırılmasına dayalı olmayan bir hizmet alımında , sözleşme giderleri ve genel giderlerin %4 oranında hesaplanmasının gerekmediği.
29 personel çalıştırılmasına dayalı olmayan hizmet alımı ihalelerinde sınır değer hesaplanırken ihalenin ilk oturumunda teklif mektubu ve geçici teminatı usulüne uygun olduğu anlaşılan ve teklif tutarı yaklaşık maliyetin yüzde 60’ından düşük ve yaklaşık maliyetten yüksek olanlar dışındaki isteklilerin tekliflerinin ve ihale konusu iş için belirlenen sınır değer katsayısının dikkate alınması gerektiği .
30 işçilik hariç akaryakıt dâhil 9 adet otobüs kiralanması işi ne ait iş deneyim olarak sunulan sözleşme kapsamında personel çalıştırıldığını gösteren Sosyal Güvenlik Kurumu internet sayfası üzerinden düzenlenmiş ve idarece teyidi yapılabilen belgelerin sunulmasına gerek varmıdır?
31 Araç Kiralama Hizmeti İhalesinde şöför maliyeti için işçilik maliyetinin sözleşme ve genel giderler (%4) dahil edilmeden hesaplanması mevzuata uygunmudur ?
32 personel çalıştırılmasına dayalı olmamayan ihale nin dokümanında personel sayısının belirlendiği ve haftalık çalışma saatinin tamamının idarede kullanıldığı durumlarda fiyat farkı hesaplanacağına ilişkin düzenleme yapılmaması mevzuata uygunmudur?
33 Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’nde geçen personel çalıştırılan işlerde ifadesi personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımları ifadesi mi anlaşılması gerekir?
34 Şoför hizmet alımında istekli tarafından özel sektör ile yapılan sözleşme ve faturalar sunulmakla birlikte personel çalıştırıldığını gösteren SGK internet sayfası üzerinden düzenlenmiş ve idarece teyidi yapılabilen belgelerin sunulmaması ihale dışı bırakılma nedenimidir?
35 personel çalıştırmaya dayalı olmayan ihalede personel maaşının belirlenmesi mevzuata aykırımıdır?
36 personel çalıştırılmasına dayalı olmayan ihalede %4 sözleşme gideri hesaplanması gerekir mi?
37 personel çalıştırılmasına dayalı olmayan ihalede Teknik Şartname’nin maddesinde sözleşme gideri ve genel giderler dâhil toplam asgari işçilik maliyetinin altında işçilik bedeli sunan isteklilerin tekliflerinin ihale dokümanına aykırı teklif sunulduğu gerekçesi ile değerlendirme dışı bırakılacağının, belirtilmesi iptal sebebimidir?
38 Teknik Şartname de idarenin il içi ve il dışındaki tesislerinde, yüklenici personeli geçici olarak görevlendireceğine ilişkin maddenin mevzuata uygun olmadığı iddiası.
39 Evde Bakım Destek Ve Hasta Nakil Hizmeti Alımı" İhalesinde Ambulans Hizmetleri Yönetmeliğine uygun ruhsatın teklif dosyası kapsamında sunulmasının istenilmesi iptal sebebimidir?
40 personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımında kanunda yüklenme süresinin en az 3 yıl olduğu için 10 ay olarak ihaleye çıkılması mevzuata uygun mudur?