Yargı Kararları Genel Kararlar / Toplam: 900 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
801 Aşırı düşük teklif açıklamalarının mevzuata uygun olduğu ancak giyim malzemeleri için teklif edilen bedellerin hayatın olağan akışı ve ekonomik verilerle uyumlu olmadığından, teklifin reddi hukuka uygun mudur?
802 İdarece belirlenen birim fiyatların çok altında olan ve ticari hayatın olağan akışına aykırı fiyatlar da nasıl karar verilmesi gerektiği hakkında
803 Şirket müdürlüğü görevini son bir yıldır yürüttüğüne dair mevzuat hükümlerinde öngörülen şekilde bir belge sunmadığı gerekçesiyle teklifi değerlendirme dışı bırakılmak hukuka uygun mudur?
804 Serbest muhasebeci mali müşavir tarafından onaylanmış ortaklık durum belgesi ile ihale tarihinden geriye doğru bir yılı aşkın süredir şirket müdürü olarak görev yaptığı sonucuna varılaması hukuka uygun mudur?
805 Yasaklama kararının Resmi Gazetede yayımlanmasını beklemeden ihalenin iptal adilmesi hukuka uygun mudur?
806 Yerli malı belgesinin teklif verdiği her bir kısım ürün ü kapsamaması
807 Mali sorumluluk sigorta poliçesinde acentenin isminin bulunmasına karşın imzasının bulunmaması nedeniyle aşırı düşük teklif açıklamasının yerinde bulunmaması hukuka uygun mudur?
808 İhalenin iptaline ilişkin kararlara karşı beş gün içinde doğrudan Kuruma başvuruda bulunul maması halinde , başvuru değerlendirmeye alınır mı?
809 İadeli taahhütlü mektupla yapılan tebligatlarda mektubun postaya verilmesini takip eden yedinci gün, …kararın istekliye tebliğ tarihi sayılır.” hükmünün Anayasaya aykırı mıdır?
810 İhalenin iptaline karar verilmesi gerekmekte iken, itirazen şikâyet başvurusunun reddine ilişkin Kamu İhale Kurulu’nun kararının hukuka uygun olmadığı
811 Farklı ücret grupları her biri için, ayrı satır açılmasının zorunlu olduğu cetvelin bu haliyle tekliflerin sağlıklı bir şekilde hazırlanmasını ve ihalenin sonuçlandırılmasını mümkün kılmayacağı iddiasının redinin hukuka uygun olmadığı
812 Şirkete ait vergi borcunun, taahhüdü altında devam etmekte olan işe ait hakkedişlerden kesilerek, Vergi Dairesi Müdürlüğü’ hesabına gönderilmesi durumunda , muhasebe işlem fişinin ihale tarihinden sonra düzenlenmiş olması
813 İdarece yemek ihalesinde kar oranının somut olarak ortaya konulmadan varsayıma dayalı olarak yaklaşık maliyet sınır değerinin hesaplanması hukuka uygun mudur?
814 İhale üzerinde bulunan isteklinin teklifi ile aşırı düşük teklif açıklamalarının ayrıntılarını bilmesine ve daha detaylı verilere itiraz etmesine olanak bulunmadığı
815 Teklifi yaklaşık maliyetin üzerinde olduğu gerekçesiyle başvuru sahibinin herhangi bir hak kaybına uğrama ihtimalinin olmadığı şikayet başvurusunda bulunmasında ehliyetinin bulunmadığı nedeniyle reddi hukuka uygunmudur?
816 Teklif mektubu eki cetvellerde firmanın kaşesi bulunmasına karşın yetkili kişinin imzasının bulunmaması huluka uygunmudur?
817 Birim Fiyat Teklif Cetvelindeki" imza eksikliğinin teklif mektubunun esasını değiştirecek nitelikte midir?
818 re’sen yapılan değerlendirme ile ihalede yeterli rekabet ortamı oluşmadığından ihalenin iptali hukuka uygunmudur?
819 Tıbbi Cihaz Alımı” ihalesine ilişkin olarak şirketin yaptığı itirazen şikayet başvurusunun şekil yönünden reddine ilişkin hukuka uygunluk bulunmadığı hakkında
820 Teknik şartname ekinde yer alan listede kullanılacak malzemelere ilişkin marka belirlemesi yapılması hukuka uygunmudur?