Yargı Kararları Danıştay Mahkeme Kararı / Toplam: 389 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
101 . ihale komisyonu kararını onaylamama veya ihale iptali işleminin idari davaya konu edilmesi hakkında
102 ihale dokümanına yönelik yapılan şikâyet başvurularının ihale tarihinden önce sonuçlandırılması esas olmakla birlikte, bu hususta bir zorunluluk bulunmadığı hakkında
103 idarece yapılan kıyaslamanın, teklifi değerlendirme dışı bırakılan bir firmanın, kabul edilmeyen teklifi ile teklifi kabul edilen teklifinin karşılaştırılmasının yapılmasının mümkün olmayacağı hakkında.
104 : idarenin talep ettiği paletli delgi makinesiyle davacının analizlerinde kullandığı makinenin aynı teknik özelliklere sahip olmadığı. Hakkında
105 idarece alınan kararı uygun bulmayan istekliler tarafından sözleşme imzalanmadan önce itirazen şikâyet başvurusunda bulunulabileceği hakkında.
106 her bir ihalenin farklı şartları ve hususları içerdiği, aynı içerikte olmadığı, hakkında
107 Hak arama hürriyeti, devredilemeyen, vazgeçilemeyen temel hak ve hürriyetler arasında olmasının yanında, kişilerin diğer temel hak ve hürriyetlerinin korunmasının bir teminatı ve usulî güvencesi olduğu hakkında.
108 fiyat teklifi ve satış tutar tespit tutanağında serbest muhasebeci olarak imza ve kaşesi olan firmanın onay tarihinden sonra smm unvanını kazanmış olması. Hakkında.
109 fiyat teklifi ve açıklama kapsamında malzeme ve montaj bedelini ayrı ayrı gösterecek şekilde açıklama yapılmaması Hakkında.
110 en avantajlı birinci teklif sahibi isteklinin teklif bedeli ile diğer şirketin teklif bedeli arasında 1.026.275,00-TL fark bulunduğu, ihalede komisyon kararında, ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklifin belirlenmemesi hakkında
111 Ekskavatör ve dragline tipi makineler 210 HP (21/2yd3)" pozu için kendi malı olan Caterpiller model 336D tipi 222 BG motor gücündeki makineler ile açıklama yapılması hakkında.
112 demonstrasyon uygulamasının ihale komisyonu üyelerinin tamamının katılımıyla gerçekleştirilmesi gerektiği yönünde herhangi bir mevzuat kuralının bulunmadığı hakkında
113 bilgi evleri işletilmesi, kütüphane işletilmesi ile üniversite hazırlık kurs hizmetlerinin ayrı ayrı ve birlikte benzer iş olarak tanımlandığı,ihaleye katılan isteklinin iş bitirme belgesinde spor eğitimi ve spor hizmetlerinin organizasyonu ile ilgili alım işi olması hakkında
114 banka referans mektubunda banka yetkililerinin isim, unvan ve imzalarını içermediği ve ihale dokümanında yer alan standart forma uygun olmaması hakkında.
115 AYNI IP ADRESİNDEN DOKÜMAN İNDİREN İSTEKLİLERİN AYNI IP ÜZERİNDEN TEKLİFLERİNİ VERMESİ HAKKINDA
116 aynı ihaleye teklif verecek olan iki farklı isteklinin, farklı tarihlerde bile olsa aynı internet bağlantı noktasını kullanarak elektronik teklif vermiş olması hakkında.
117 aşırı düşük teklif açıklamasında “Mazot (motorin )” fiyatının tevsiki için öngörülen fiyatın, EPDK tarafından il bazında günlük yayımlanan akaryakıt fiyatının %90'ının altında olduğu hakkında.
118 aşırı düşük teklif açıklaması kapsamında akaryakıt girdisine ilişkin olarak açıklama hakkında
119 . Aşırı düşük sorgulamada sunulan makinelerin , motor güçlerinin idarece istenilen makineleriden farklı olması. hakkında
120 aşırı düşük teklif açıklaması ekinde sunulan Ek-0.6 satış tutarı tespit tutanağında birim fiyatının bulunmaması hakkında.