Yargı Kararları Danıştay Mahkeme Kararı / Toplam: 389 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
61 özel güvenlik hizmeti kapsamında kullanılacak olan haberleşme cihaz ve donanımlarına ilişkin giderlerin, ayrı iş kalemleri şeklinde düzenlenmesi zorunlu olan malzeme giderlerinden olmadığı hakkında.
62 Otomobil araçlar için 2020 model araç temin edileceğinin taahhüt edildiği, ihalede şirketin bu tip araçlar için 2015 ve 2016 model araçları taahhüt etmesi.hakkında.
63 ortaklık bilgilerine ve yönetimdeki görevlilere ilişkin son durumu gösterir belgenin teklif dosyası ekinde sunulmamasının belge eksikliği olarak değerlendirilmesi gerektiği hakkında.
64 . ortaklık durum belgesinin düzenlendiği tarihten geriye doğru kesintisiz bir yıl %50’den fazla hisseye sahip olma şartının sağlandığı hususunun tespit edilemediği hakkında
65 Ortaklık Bilgileri ve Yönetimdeki Görevliler" adlı standart formun ihale dokümanında yer alması karsısında ortaklık bilgilerine ve yönetimdeki görevlilere ilişkin son durumu gösterir belgenin teklif dosyası ekinde sunulmamasının belge eksikliği olarak değerlendirilmesi gerektiği ve bu eksikliğin sonradan tamamlatılmasının mümkün olmadığı hakkında.
66 Ocak ayı kasko bedeli yerine diğer teklif verenlerin aksine Nisan ayı kasko bedelinin esas alınmasının davacının fiyat açısından daha aleyhte olmasına yol açtığı, şirketin teklifinin değerlendirme dışı bırakılmasının kamuya yarar sağlamadığı gibi kamu zararına yol açacağı hakkında.
67 mal alımı ihalesinde malın teslimine ilişkin sözleşmenin imzalanmasından itibaren taşınır mal biriminin yazılı siparişi üzerine 10 (on) iş günü içerisinde sipariş edilen miktara göre yüklenici tarafından kısmî olarak teslimatın yapılacağının belirtilmesi hakkında.
68 mal alım ihalesinde numune değerlendirilmesi hakkında.
69 Kurul kararıyla tespit edilen mevzuata aykırılıkları bilgi eksikliği olarak değerlendirmek suretiyle Kurul kararının yanlış uygulandığı
70 kapasite raporu yerine ekspertiz raporu sunulması nedeniyle teklifin değerlendirme dışı bırakılması hakkında
71 kanal temizleme, görüntüleme ve binek araçlarının yakıt giderlerine yönelik olarak sunulan aşırı düşük teklif açıklamaları hakkında
72 Kamu veya özel sektörde gerçekleştirilen her türlü sterilizasyon ve/veya dezenfeksiyon hizmet işleri ve/veya kamu veya özel sektör sağlık tesislerinde gerçekleştirilen laboratuvar veya görüntüleme veya malzemeli temizlik hizmet işleri.nin” benzer iş olarak belirlenmesi hakkında
73 itirazen şikâyet başvurusunun "şikâyet dilekçesine ihale konusu alanda faaliyet gösterildiğine ilişkin belgenin eklenmediği hakkında.
74 itirazen şikâyet başvuru bedeli Kurum hesaplarına yatırılmamış olması hakkında
75 . iş ortaklığının pilot ortağı tarafından tüzel kişiliğin ortakları ve ortaklık oranlarına ilişkin yeterlik bilgileri tablosunda herhangi bir beyanda bulunulmadığı hakkında.
76 iş ortaklığının özel ortağı tarafından teklif dosyası kapsamında ortaklık bilgilerine ve yönetimdeki görevlilere ilişkin belgenin ekinde pay defterinin sunulmaması hakkında.
77 . iş ortaklığı tarafından yeterlik bilgileri tablosunda beyan edilen Ticaret Sicili Gazetelerinde ortaklık oranlarına yer verilmemesi hakkında.
78 iş kalemleri için listede öngörülen birim fiyatlar ile aynı iş kalemleri için düzenlenen analizlerdeki birim fiyatlarının farklı olması hakkında.
79 İş ortağının şantiye şefi olarak görev yaptığı işyerinde, iş kazasına bağlı yaralanma vakası sonucunda, taksirle yaralamaya neden olma suçundan cezalandırılması sebebiyle mahkumiyet hâlinin mesleki faaliyetin yürütülmesinden kaynaklandığı hakkında
80 isteklinin teklif tutarından, daha yüksek tutarlarda aşırı düşük teklif açıklamasında bulunması. Hakkında