Soru-Cevap Yapım İşleri / Toplam: 259 Soru

Başlık:  
# Başlık
161 İş ortaklığında, ortakların biri veya birkaçı tarafından sözleşmenin devredilmesi halinde işdeneyim belgesi düzenleme koşulu nedir?
162 İş durum belgeleri, düzenlendiği tarihten itibaren kaç yıl süreyle kullanılabilir?
163 iş durum belgesinin aslının idareye teslim edilmesi zorunlu mudur.?
164 Özel sektöre taahhütte bulunan yükleniciler İş deneyim belgesi talebi için başvurururken hangi belgeleri eklemek zorundadır?
165 İş deneyim belgesi düzenlemeye yetkili kurum ve kuruluşlarda mühendis veya mimar olarak görev alanlar için İş deneyim belgesi talebi için başvurururken hangi belgeleri eklemek zorundadır?
166 Konsorsiyumlarda, ortakların biri veya birkaçı tarafından sözleşmenin devredilmesi halinde, işdeneyim belgesi düzenleme koşulu nedir?
167 İşin sözleşme bedeline göre gerçekleşme oranı; nasıl bulunur?
168 Deprem bölgelerinde gerçekleştirilen işlerde işdeneyim belgesi kullanılmama şartı nedir?
169 İş deneyim belgesi düzenlemeye yetkili kurum ve kuruluşlara taahhütte bulunan yükleniciler için Belge için başvurururken hangi belgeleri eklemek zorundadır?
170 kontrollük hizmetini yapan danışmanın bünyesinde mühendis veya mimar olarak görev alanlar İş deneyim belgesi talebi için başvurururken hangi belgeleri eklemek zorundadır?
171 Yurt içinde keşfindeki birim fiyatlar üzerinden ihale indirimi yapılmak suretiyle sözleşmeye bağlanmış işlerde İş deneyim tutarı nasıl belirlenir?
172 Yabancı para birimi cinsinden sözleşmeye bağlanan işlerde İş deneyim tutarı nasıl belirlenir?
173 yetkili kurum ve kuruluşlara taahhütte bulunan yüklenici bünyesinde mühendis veya mimar olarak görev alanlar içinİş deneyim belgesi talebi için başvurururken hangi belgeleri eklemek zorundadır?
174 Özel sektöre taahhütte bulunan yüklenici bünyesinde mühendis veya mimar olarak görev alanlar İş deneyim belgesi talebi için başvurururken hangi belgeleri eklemek zorundadır?
175 İş deneyim belgesi düzenlemeye yetkili kurum ve kuruluşlara doğrudan tek sözleşme ile taahhüt edilmiş işlerin bir bölümünü yapan alt yükleniciler için; İş deneyim belgesi talebi için başvurururken hangi belgeleri eklemek zorundadır?
176 anonim şirketlerde genel müdür, murahhas müdür, yönetim kurulu üyesi ve yönetim kurulu başkanı, limited şirketlerde şirket müdürü olarak görev alan mimar ve mühendisler için İş deneyim belgesi talebi için başvurururken hangi belgeleri eklemek zorundadır?
177 yetkili kurum ve kuruluşlara ve özel sektöre taahhütte bulunan yüklenicilerde proje müdürü olarak görev yapan mimar ve mühendisler için; İş deneyim belgesi talebi için başvurururken hangi belgeleri eklemek zorundadır?
178 Kontrol şefi ve şantiye şefi hariç denetleme görevlerinde bulunanların iş deneyimi, tutarı nasıl belirlenir?
179 Kontrol şefi ve şantiye şefi ile işin tümünden sorumlu olarak görevlendirilen kontrol mühendisinin iş deneyimi tutarı nasıl belirlenir?
180 İş deneyim belgesinde hangi tutar esas alınır?