Kamu İhale Kararları Yeterlilik kriteri / Toplam: 260 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
141 Ekip sorumlusunun 4 yıllık üniversite mezunu ve bilgisayar teknik lisesi mezunu ya da Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylı bilgisayar kullanım sertifikası olmasının istenilmesi
142 Teknik Şartname’nin maddesinde “İhaleye katılan firma ISO 9001-2008, kalite belgeleri ve sertifikalarına sahip olacak ve bu belgeleri teklif mektuplarında belirteceklerdir.” Düzenlemesinerağmen belgenin sunulmaması.
143 İş Ortaklığı teklifi ekinde Jeofizik Mühendisleri Oda Kayıt Belgesi sunulmaması
144 İdari Şartname’de yeterlik kriteri olarak yer almayan “teknik doküman” üzerinden değerlendirme yapılarak karar verilmesinin mevzuata ……………
145 Endoskop firmalarından alınacak orijinal uygunluk raporlarının sunulmasının, Teknik Şartnamesi’ de yer verilip İdari Şartname’de yeterlik belgeleri olarak düzenlenmemesi
146 Demonstrasyon işlemi sırasında tereddüde düşülen hususlar için ihaleye katılma şartı olarak sunulması istenilmeyen “orijinal üretim belgesi” talep edilerek yeterlik değerlendirmesi yapılması mevzuata uygun mudur?
147 Teklif dosyası ile birlikte iş planının sunulmadığı gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakılma mevzuata uygun mudur?
148 İhaleye katılımda yeterlik kriteri olarak istenilmeyen bir hususun tekliflerin değerlendirilmesi aşamasında bilgi eksikliği kapsamında açıklama istenemeyeceği
149 Teknik şartname de istenilen kapasite raporunu sunmadığı gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakılmak mevzuata uygun mudur?
150 Teknik Şartnamede istenilen Teklif veren yüklenicinin teklifte bulunduğu cihazlar için ilgili teknik servis eğitimini almış personelin sertifikalarını veya üretici ya da üretici firmanın yetkilendirdiği belgeleri teklifle birlikte vereceklerdir.” Düzenlemesine göre bu belgeyi teklif zarfında sunulmaması.
151 İhaleye katılabilmek için gereken yeterlik belgelerinin İdari Şartname’de düzenlenmesi gerektiği hakkında.
152 Jeoloji mühendisliği ve jeofizik mühendisliği ile ilgili meslek odalarından alınan büro tescil/işyeri tescil belgesinin teklifleriyle birlikte sunulmaması elenme sebebi midir?
153 ICCA (Uluslararası Kongre ve Konferans Birliği), IAPCO (Uluslararası Profesyonel Kongre Organizatörler Derneği) ve UFTAA’nın (Seyahat Acenteleri Birleşik Federasyonu) belgelerinin yeterlilik kriteri olarak istenmesi mevzuata uygun olmadığı.
154 İşletme kayıt belgesinin fotokopi olarak tasdiksiz bir şekilde sunulması
155 Yapım İşi. İhalesinde Teknik Şartname’de yer verilen belgelerin İdari Şartname’de yeterlik kriteri olarak düzenlenmemesi nedeniyle bu belgeler üzerinden yeterlik değerlendirmesi yapılmasının mümkün olmadığı.
156 Teknik şartnameye cevaplar belgesinin teklif dosyası içerisinde imzasız ve kaşesiz olarak sunulması elenme sebebi midir?
157 Ticaret odası kayıt belgesi, yetkili satıcı belgesi ve yetkili temsilci belgelerinin konsolosluk tasdik şerhinin renkli fotokopi olarak sunulması
158 Ortakları arasında ya da teknik personel kadrosunda Orman Mühendisleri Odasına kayıtlı, ruhsatlı orman yüksek mühendisi bulunmadığından değerlendirme dışı bırakılmak…………………
159 İdari Şartname’de yer verilmeyen laboratuvara ait klinik mikrobiyoloji ve/veya klinik biyokimya ruhsatının, teklif dosyasında sunulmamış olması değerlendirme dışı bırakma gerekçesi midir?
160 yeterlik belgesi olarak cihazların yaşı ve son beş yıl içinde üretilmiş olması şartının aranması.