Kamu İhale Kararları Yaklaşık maliyet / Toplam: 316 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
61 Yemek ihalesinde yaklaşık maliyetin ihale tarihinden sonra değiştirilmesi mevzuata uygunmudur
62 Cumhuriyet Başsavcılığı’na posta yoluyla gönderilen dilekçe ile söz konusu ihalede yaklaşık maliyetin sızdırıldığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı ihbarında bulunulmasında takipsizlik kararı.
63 yemek hizmeti ihalesinde yaklaşık maliyetin yuksek tespit edilerek kamu zararı olduğu iddiası.
64 idarece fazla hesaplanan yaklaşık maliyet düzeltilerek ihalenin sonuçlandırılması.
65 yaklaşık maliyeti hesaplayan danışmanlık hizmet sunucusu tarafından uygulama projesinin yanlış okunması ve metraj hesabının yanlış yapılması
66 Yaklaşık maliyetin tespiti noktasında parametre olan miktar tespiti noktasında ise idareler herhangi bir yöntemi kullanmaya zorunlu tutulmadığı.
67 ihale tarihinde yaklaşık maliyet ile beraber fiyat dışı unsurları belirleyen pozların parasal değerlerinin açıklanmamış olması mevzuata uygunmudur.
68 personel çalıştırılmasına dayalı olmayan ihalede işin yaklaşık maliyetinin piyasa rayiçleri esas alınarak hesaplanması mevzuata aykırımıdır.
69 Yaklaşık maliyetin tespitinde , araç maliyetlerine ilişkin olarak piyasa araştırması sonucunda elde edilen fiyatların kullanılması.
70 yaklaşık maliyetin idare tarafından yanlış hesaplanması sonucu asgari işçilik maliyeti ve sınır değerin değişme sebebiyle iptali.
71 personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalesinde araçların bakım-onarım, vergi ve sigorta gibi maliyetler için yaklaşık maliyet hesaplamasında dikkate alınmasına gerek olmadığı
72 yaklaşık maliyetin tespitinde Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen öğrenci öğle yemeği ücretinin daha altında birim fiyatının kullanılması
73 yaklaşık maliyetin Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyonları Kanunu hükümleri doğrultusunda hesaplanması.
74 yaklaşık maliyet hesaplarken birim fiyatı virgülden sonra 3 hane olarak yuvarlanması.
75 Gerçekleşmiş ihalede verilen teklifler esas alınarak yapılan yaklaşık maliyet hesaplaması hakkında
76 İhalede doküman satın alan isteklilerin aynı zamanda idarenin yaklaşık maliyetinin oluşturulmasında fiyat tekliflerine başvurulan istekliler olması rekabetin oluşmasını engeller mi?
77 Bitümlü Sıcak Karışım ihalesinde bir önceki yıla ilişkin birim fiyat ve rayiçlerini kullanması ve bu hesaplanan rakamı güncelleyerek yaklaşık maliyeti oluşturması mevzuata uygunmudur.
78 Yaklaşık maliyetin hesaplandığı tarihle ihale tarihi arasında asgari ücrette değişiklik olmasına rağmen, komisyonca güncellemenin yapılma masında uygulama
79 Bitüm Nakli iş kalemine ait birim fiyatın ÜFE endeksi kullanılarak güncellenmesi mevzuata uygunmudur.
80 yoğurt giderinin piyasadan alınan fiyat bildirimlerinde yer alan birim fiyatların esas alınarak yaklaşık maliyetin belirlenmesinin mevzuata uygun olmadığı