Kamu İhale Kararları Sözleşme Gideri / Toplam: 64 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
21 amortismana tabi iktisadi kıymetler arasında sayılan malzemelerin % 4 sözleşme giderleri ve genel giderler içerisinde değerlendirilmesi gerektiği hakkında.
22 Genel Temizlik ihalesinde araçların bakımı, tamiri, tamirde kullanılacak parçalarına ilişkin herhangi bir bedel öngörülmediği durumda % 4 sözleşme giderleri ve genel giderler içerisinde değerlendirilmesi gerekir mi.
23 ihale konusu işte kullanılacak araçların araç maliyetlerini amortisman maliyeti olarak değerlendirerek %4 sözleşme ve genel giderler içinde açıklamasının mevzuata uygun mudur.
24 . güvenlik personeline verileceği beli rtilen 200 adet telsiz, 296 adet düdük, 296 adet kelepçe ve kılıf ile 296 adet cop ve kılıfı sözleşme giderleri içinde değerlendirilibelir mi.
25 personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalesinde yol süpürme aracı için birim fiyat teklif cetvelinde ayrı bir iş kalemi açılmaması mevzuata uygunmudur.
26 oryantasyon eğitimi için ayrı bir satır açılmadığı, fazla çalışma saatine ilişkin bir düzenleme yapılmadığı durumlarda %4 genel giderler içerisinde değerlendirilebilirmi.
27 personel çalıştırılmasına dayalı olmayan ihalelerde sözleşme giderleri ve genel giderlerin % 4 oranında hesaplanması
28 Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet ihalesinde sözleşme giderleri ve genel giderlerinin kapsamına giren konulara birim fiyat teklif cetvelinde yer verildiğinde isteklinin konunun % 4 kapsamında olması sebebiyle ,hiç fiyat vermemesi elenme sebebimidir
29 ayni yemek bedeli üzerinden %4 oranında sözleşme ve genel giderlerin hesaplanmayacağı
30 Ayni nitelikteki yemek ve ayni nitelikteki yol bedeli %4 Sözleşme ve Genel Giderler in hesaplanması gerekmediği.
31 Özel Güvenlik ihalesinde kapasite raporu %4 sözleşme ve genel giderler kapsamında mıdır.
32 Teklif fiyata dahil olan giderler arasında gösterilen ulaşım, nakliye, yükleme ve boşaltmaya dair giderlerin %4 oranında hesaplanan sözleşme ve genel giderler kapsamında değerlendirilmesi gerektiği
33 %4 sözleşme giderleri içerisinde kabul edilen giyim giderinin, teklif fiyatına dahil giderler arasında gösterilmesinde uygulama
34 ayni yol giderine ilişkin olarak %4 oranında sözleşme ve genel gider hesaplanmasına gerek bulunmadığı
35 sözleşme ve genel giderlerin, Sözleşme Tasarısı'nda %4 İdari Şartname'de %3 olarak belirlenmesi
36 yüklenici tarafından karşılanacağı belirtilen makine ve ekipmanın amortisman giderinin %4 sözleşme ve genel giderler içerisinde yer aldığı,
37 iş sağlığı ve güvenliği alanındaki giderlerin % 3 sözleşme ve genel giderler kapsamında değerlendirilmesi gerektiği,
38 Pick-Up Araç Kiralama İşi İhalesinde %3 oranında sözleşme gideri hesaplanması mevzuata aykırımıdır.
39 50 adet paspas arabasın idare tarafından amortismana tâbi bir ekipman olarak değerlendirilmesi
40 işçi sağlığına yönelik giderlerin sözleşme genel giderleri içerisinde değerlendirilebilirmi