Kamu İhale Kararları Sigorta / Toplam: 73 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
21 araç kasko sigorta gideri ile zorunlu mali sorumluluk sigorta giderinin nasıl tevsik edileceğine yönelik özel bir düzenleme yer almamadığından uygulama .
22 maliyet unsurlarının fiyatlarının tevsiki amacıyla zorunlu mali sorumluluk poliçelerine, kasko sigorta poliçelerine ve mobil iletişim faturasının internet çıktısına yer verilmesi
23 asgari sigorta teminatının ihale dokümanında belirtilmemesi
24 işveren mali sorumluluk sigorta teklif poliçesinin teminat kısmında sigorta bedelinin kişi başı ve kaza başı 300.000,00 TL olarak karşılamadığı .
25 kasko sigorta poliçesi ekinde sigorta şirketinin genel müdürlüğünden veya bölge müdürlüğünden alınan teyit yazısını sunulmaması.
26 İş Yerinin Korunması ve Sigortalanması giderinin aşırı düşük teklif açıklama yazısında önemli teklif bileşeni olarak kabul edilmesi.
27 Sigortacılık Kanunu’na göre Türkiye'de faaliyette bulunan ve Hazine Müsteşarlığından alınmış ruhsata sahip sigorta şirketlerinin teklif verebileceğinin şartı.
28 birim fiyat teklif cetvelinde mali sorumluluk sigortası için teklif edilen bedelin 9,36 TL, aşırı düşük teklif açıklaması kapsamında belirtilen bedelin ise 4,91 TL,olması.
29 sigortacının poliçe kapsamındaki teminat limitinin azami 300.000,00 TL ile sınırlandırılmasının poliçe kapsamında ödenecek tazminat tutarları toplamının 300.000,00 TL’yi geçmeyeceği sonucunu ulaşıldığı
30 Mali sorumluluk sigorta giderini , mevzuatta öngörülen ilgili ibarenin yer almaması
31 Sigorta acentelerinden alınarak sunulan poliçeile açıklamada bulunması gereken hususlar.
32 İş ve işyerlerinin sigortalanması hususunda özel bir şarta, idari şartnamede de bu konuya maliyet unsuruna yer verilmemesi.
33 Sözleşme Tasarısı’nda sigorta türü veya türleri ile sigorta teminatının kapsam ve limitinin belirlenmemesi işveren mali mesuliyet sigortasının teklif fiyata dahil gider olarak kabul edilmesi gerekir mi?
34 Tafik sigortası giderini tevsik etmek için düzenlenen fiyat tekliflerinin üzerinde mükellefle tam tasdik sözleşmesi yapan veya beyannamelerini imzalamaya yetkili olan meslek mensubunun imzasının ve kaşesinin bulunmaması.
35 Aracın sigorta giderlerine ilişkin açıklayıcı bilgi ve belge sunulmaması.
36 Üçüncü şahıs mali sorumluluk sigortası giderinin ihale konusu işin tamamına ilişkin süreyi kapsamaması.
37 Sigorta bedeline ilişkin Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta Poliçesi sunulması mevzuata uygun mudur?
38 Zorunlu mali mesuliyet sigortası, ferdi koltuk sigortası ve full kasko sigortası için proforma faturanın sunulması.
39 Zorunlu koltuk ferdi kaza sigortası için öngörülen gideri tevsik etmek üzere Yapı Kredi Sigorta A.Ş.den alınan sigorta poliçesinin sunulması mevzuata uygun mudur?
40 Yaklaşık maliyette işveren sigorta primi oranına ilişkin bir belirleme yapılmaması