Kamu İhale Kararları Kamu davası Yararı ve Zararı / Toplam: 108 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
41 kamu davası açıldığını öğrendiği tarih itibariyle şirkette ortak olan isteklinin ,şirketteki hislerini devir ettikten sonra ihaleye katılması
42 ihalede en düşük teklif bedeli fiyatı dışında geçerli teklif fiyatı uygulanırsa sözleşme süresince toplam 117.120,00 TL kamu zararı oluşacağından,iptali mevzuata uygunmudur.
43 teklif mektubunu imzalayan şahıs hakkında açılmış bir kamu davası bulunması
44 kamu davasının açıldığı tarihte şirketin %50’den fazla hisseye sahip ortağının hisselerin devir tarihi nin önemi
45 kamu davası açılan kişinin ilk derece mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonunda beraat etmesi halinde uygulama.
46 teklif ettikleri bedelin ihale üzerinde bırakılan istekliye göre 86.980 TL daha düşük olduğu, kamu menfaati açısından değerlendirme yapılarak ihalenin taraflarının üzerinde bırakılması gerektiğinin iddiası.
47 Kaynakların etkin kullanılamayacağı ve kamu zararının oluşacağı gerekçesiyle ihalenin iptali
48 Kamu davası açıldığı tarihden sonra hisse devir sözleşmesi ile hisselerinin tamamını başka bir şahsa devret en kişinin ihaleye katılması.
49 İstekli hakkında ihale tarihinden önceki beş yıl içinde mesleki faaliyetlerinden dolayı yargı mercilerince verilmiş mahkûmiyet kararı bulunması.
50 Sözleşmenin uygulanması sırasında fiyat farkı hesaplanmayacağının düzenlendiği durumda ihalenin iptal gerekçesi olarak belirtilen kamu zararından bahsedilmesi mevzuata uygun mudur?
51 Hakkında kamu davası açılmış % 50 paya sahip ortağın birim fiyat teklif mektubu ile birim fiyat teklif cetvelini imzalanmamış olması
52 İhale yetkilisinin en düşük teklifi veren firma ile ikinci en düşük teklifi veren firma arasındaki fiyat farkının kamu zararına neden olacağı yönündeki iptal gerekçesinin mevzuata uygun olmadığı.
53 İhalenin üzerinde bırakıl an , firma halında ihaleye fesat karıştırma suçundan kamu davası açıldığının bildirilmesi.
54 Yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu başkan yardımcısı hakkında kamu davası açıldığı
55 Şirkete ortak olmayan ancak teklifte imzası bulunan şirket müdürü hakkında kamu davası açılmış olması
56 İhale üzerinde bırakılan isteklinin teklifinin firmalarının teklifinden 60.400 TL daha yüksek olduğu iddiası
57 Şirket hisselerinin %33,25’ine ortak olan şahıs hakkında kamu davası açılması nda ihaleye katılabilir mi?
58 Kamu davası açılmış şirket hisselerinin %33,25’ine ortak olan şahısın i hale zarfında, birim fiyat teklif mektubunda ve birim fiyat teklif cetvelinde imzası olması.
59 Şirket hisselerinin %33’üne sahip ortağı hakkında kamu davası açılmış olması sebebiyle teklif in değerlendirme dışı bırakılması mevzuata uygun mudur?
60 Sermaye şirketi ortaklarının hisseleri toplamının şirketin sermayesinin yarısından fazlasını teşkil etmesi halinde kamu davası