Kamu İhale Kararları İhale komisyonu / Toplam: 185 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
21 ihale komisyonları ile ihale yetkililerinin ihale iptal yetkilerinin mutlak ve sınırsız olmadığı, takdir yetkisinin anayasal ilkeler çerçevesinde, eşitlik ilkesine uygun şekilde, kamu yararı gözetilerek kullanılması, tesis edilen işlemin gerekçesinin açıkça ortaya konulması ve mevzuata uygun şekilde hareket edilmesi gerekmektedir.
22 idarelerin yaptıkları ihalelerde dokümanda belirtilen tüm yeterlik şartlarını karşılayan ve varsa aşırı düşük teklif değerlendirilmesi sonucunda uygun bulunan tekliflerin en avantajlı olanı üzerinde ihaleyi bırakmaları gerekmektedir
23 idare tarafından yapılması gereken sorgulamanın, istekli tarafından yeterlik bilgileri tablosunda beyan edilen sorgulama kriterine göre yapılması gerektiği.
24 Kamu ihale mevzuatında ihale komisyonunun ekonomik açıdan en avantajlı teklifi belirleme zorunluluğunu gerektirecek emredici bir hükmün bulunmadığı,
25 isteklilerin tekliflerinin ihale dokümanında belirtilen şartlara uygun olup olmadığını belirleme yetki ve sorumluluğu ihale komisyonuna aittir.
26 bütün isteklilerin teklifi teklif verilme sırasına göre okunmuşken 5 sıra numaralı isteklinin teklifinin en son sırada okunması şeffaflık ve saydamlığa aykırımıdır?
27 ihale komisyonu tarafından teklif mektubu ekinde verilmesi zorunlu olan sarf malzemelerine ait birim fiyat maliyetleri gösterir listelerin isteklilerce sunulmamış olmasına rağmen, tamamlatılması mevzuata uygunmudur ?
28 iş deneyim belgesinin ihale komisyonunca EKAP kaydı ile uyumlu olup olmadığı yönünde kontrole tabi tutulması zorunlumudur?
29 ihale komisyonunun analizler üzerinde isteklilerce teklif edilen birim fiyatlar ile idarece belirlenen miktarlar arasında çarpım ve toplama hatası bulunması durumunda re’sen düzeltme yapma yetkisi varmıdır?
30 İdarenin ihale komisyonu yerine geçerek başka bir ihalede sunulan belgeleri değerlendirerek, bir belgenin geçersiz olduğuna ilişkin karar veremeyeceği hakkında.
31 ihale komisyonunun iki uzmanı tarafından kabul edilmeyen malların komisyon üyesi olmayan bir raportör tarafından uygun görülmesi……
32 idare tarafından ihale komisyonu üyesi olmayan bir raportör görevlendirilmek suretiyle sunulan el aletlerinin Teknik Şartname’ye uygun olduğuna karar verilmesi
33 ihale komisyonunun kararında yer alan teklif edilen cihazların Teknik Şartname’nin maddesine uygun olmadığına ilişkin gerekçenin de yerinde olmaması.
34 En avantajlı teklif olarak belirlenen isteklinin teklifinin çok düşük kırımla yaklaşık maliyete çok yakın olduğu gerekçesi ile ihale iptal edilebilir mi?
35 İhale komisyonunun 3 gün içerisinde oluşturulmamış olması, ihalenin iptalini gerektirir mi?
36 biyokimya uzmanının mali üye olarak görevlendirilmesi mevzuata uygunmudur?
37 döküman hazırlayanlar ihale komisyonunda görevlendirilirmi?
38 ihale komisyonunun ilan tarihinden 8 gün sonra oluşturulması mevzuata uygunmudur?
39 ihale komisyon yedek üyelerinin ismen belirlenmesi gerkmektemidir.?
40 ihale tarihinden sonra ihale komisyon üyelerinin değiştirilmesi mevzuata uygunmudur.?