Kamu İhale Kararları İhale iptali / Toplam: 302 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
81 istekli tarafından ihale konusu personel taşıma hizmetinde kullanılacak araçların plaka numaraları ile ruhsat fotokopilerinin sözleşme imzalanmadan önce idareye ibraz edilmesinin istenilmesi iptal sebebimidir?
82 Mezarlıklar da Bakım Onarım ve Rehabilitasyon İşi” İhalesinde benzer iş tanımının “…Mezarlıklarda bakım ve onarım hizmet işlerini yapmış olmak şeklinde belirlenmesi ihaleye katılımı engelleyici nitelikte midir?
83 yaklaşık maliyetin hatalı hesaplanması nedeniyle ihalenin iptali mevzuatat uygunmudur?
84 Hizmet Binasının Malzeme ve Ekipman Dahil Genel ve Çevre Temizliği İşi” İhalesinin personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olduğu.için iptali
85 yemek ihalesinde Sözleşme Tasarısı’nın özel aykırılık hallerinin düzenlendiği maddenin eksik düzenlenmesi iptal sebebimidir?
86 yemek ihalesinde fiyat farkına ilişkin düzenlemelerde ise makine ve ekipman amortismanı ile akaryakıta ilişkin olarak fiyat farkı katsayısının “0” olarak düzenlenmesi iptal sebebimidir?
87 yaklaşık maliyetin altında geçerli tekliflerin bulunduğu, ihalede “arazi keşfiyle metrajın yeniden incelenmesi sebebiyle iptal edilmesi mevzuatat uygunmudur?
88 Sözleşme Tasarısı’nın 20.2’nci maddesinde yer alan düzenlemenin Hizmet Alımlarına Ait Tip Sözleşme’nin 31 nolu dipnotuna aykırı olduğu iddiaları
89 Kamu İhale Kurulu'nun düzeltici işlem belirlenmesine" karar verilmiş olmasına rağmen idarece ihalenin iptal edilmesi
90 araç kiralama işi kapsamında çöp ve katı atık atıkların nakliyesi için sadece K1 türü yetki belgesinin istenilmesi mevzuata aykırımıdır?
91 işe başlama tarihinden 10 (on) takvim günü önce sözleşme kapsamında çalışacak her bir pozdaki araçların 90% idarenin belirlediği yerde hazır bulundurulmaması nın istenilmesi iptal sebebimidir?
92 ihaleye gelen şikayet başvurularının ihale sürecinin öngörülenden daha geç tamamlanacak olması sebebiyle iptal edilmesi mevzuata uygunmudur?
93 somut dayanak olmaksızın kaynakların verimli kullanılması ilkesinin sağlanamadığı gerekçesi ile ihalenin iptal edilmesinin kamu ihale mevzuatı kapsamında idareye tanınan takdir yetkisi kapsamında değerlendirilemeyeceği
94 piyasa fiyatlarının altında kalan bakanlık pozlarının fiyatları ile ihaleye çıkıldığında ihalelere katılımın gerçekleşmemesi sebebiyle yaklaşık maliyetin güncellenerek ihaleye çıkılacak olması sebebiyle iptali
95 iki isteklinin teklif bedelinin sırasıyla yaklaşık maliyetten %47 ve %37 daha düşük olduğu, ihalede kaynakların verimli kullanılması ilkesinin sağlanamadığı gerekçesi ile ihalenin iptal edilmesi
96 sözleşme imzalanmadan önce sunulması gereken belgeler arasında Teknik Şartname’nin maddesinde yer alan belgelerin yer almaması iptal sebebimi dir?
97 İhale komisyonu üyesinin ihalenin ilk oturumundan sonra ihaleye iştirak ettiği durum da uygulama.
98 Sözleşme Tasarısı'nın maddelerinde aykırılık halinde uygulanacak ceza oranlarına yer verilmesine karşın aykırılık hallerinin ne olduğuna ilişkin bir belirlemenin yapılmamasında ihale iptal edilirmi?
99 aynı nitelikteki araçlara farklı asgari model yılları belirlemesi iptal sebebimidir?
100 mali sorumluluk sigortasına ait poliçenin sunulma zamanlarına ilişkin olarak “ Sözleşme Tasarısında ise poliçelerin sözleşme öncesi idareye vereceğine yönelik olarak farklı düzenlemelere yer verilmesi iptal sebebimidir?