Kamu İhale Kararları İhale iptali / Toplam: 302 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
221 Torba Yasa sebebiyle ihalenin iptal edilmesi.
222 ihale sürecinde bulunmayan bir firmanın ihale konusu işi bedelsiz olarak yerine getirebileceğine yönelik dilekçesi ile ihalenin iptal edilmesi.
223 idarenin geriye dönerek daha önceki aşamalardaki işlemleri yeniden gözden geçirmesi, ihale sürecinde sunulan tüm belgeleri ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirmesi ve gerektiğinde ihaleyi iptal etme yetkisi varmıdır.
224 giyim bedeline yönelik olarak herhangi bir bedelin yaklaşık maliyete dahil edilmemesi iptal sebebimidir.
225 özel güvenlik mali sorumluluk sigortasının teklif fiyata dahil olduğunun belirtilip , birim fiyat teklif cetvelinde ayrı bir satır açılmaması.
226 11 istekliden , 7 isteklinin açıklama yapmaması ve 4 isteklinin ise açıklamalarının uygun olmaması gerekçesiyle tek geçerli teklifin teklif tutarının yaklaşık maliyete yakın olması nedeniyle iptali.
227 kâr hariç yaklaşık maliyet tutarı doğru şekilde tespit edilemediğinden, ihalenin iptal edilmesi
228 En düşük teklif ile geçerli teklif tutarı arasındaki fark nedeniyle iptal edilmesi mevzuata uygunmudur.
229 ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılması ilkeleri”ne aykırılığın işin ödenek ve yaklaşık maliyet tutarları dikkate alındığında somut dayanaktan yoksun olması.
230 teknik şartnamede t bakım ve onarım işlerine ilişkin imalat miktarlarının hesaplanabilmesini sağlayacak herhangi bir projeye ve/veya miktarlara ihale dokümanı kapsamında yer verilmediği,sebebiyle iptal edilmesi.
231 Biyokimya Cihaz Kullanımı ihalesi için avantajlı teklif olmadığı şeklindeki gerekçeyle iptal edilmesi.
232 ihalenin son aşamasında tek geçerli teklif sahibi isteklinin teklif fiyatını avantajlı bulmayarak iptal edilmesi.
233 proje değişikliği ve yaklaşık maliyet değişikliği sebebiyle iptali.
234 Kurul tarafından verilen düzeltici işlem kararı sonrasında ihale sürecine devam edilmesi halinde, ihalenin 2.469.326,22 TL tutar kadar yüksek teklif vermiş istekli üzerinde kalması sebebiyle iptali
235 fiyat farkına ilişkin düzenlemenin ihale tarihi itibariyle yürürlükte bulunan mevzuata göre yapılmaması iptal sebebimidir.
236 isteklinin teklifinin kâr hariç yaklaşık maliyetin sadece 0,35 TL üzerinde olması iptal sebebimidir.
237 Düzeltici işlem sonrası ihalede geçerli teklifler arasından ekonomik açıdan en avantajlı teklif durumuna gelen firmanın teklif tutarının en düşük teklif ile arasında 47.961,00 TL fark olduğu sebebiyle ihalenin iptali
238 İdarenin yaklaşık maliyet hesaplamasını yanlış yaptığı için ihalenin iptali.
239 isteklilerin teklif ettiği bedeller arasındaki farkın 10.050.000,00 TL olduğu sebebiyle ihalenin iptal edilmesi.
240 teklif edilen fiyatların idare tarafından belirlenen yaklaşık maliyetin çok üzerinde olduğu gerekçesiyle ihalenin iptali