Kamu İhale Kararları Asgari İşçilik / Toplam: 80 Karar

Başlık:  Tür:  
# Başlık
21 teklifin asgari işçilik maliyeti ile sözleşme giderleri ve genel giderleri karşılayamadığı gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakılmasının mevzuata uygun olmadığı
22 personel çalıştırılmasına dayalı olmayan hizmet alımında asgari işçilik maliyeti hesabında Kurumca hazırlanan işçilik hesaplama modülünün kullanılma zorunluluğu bulunmadığı.
23 isteklinin teklif bedelinin asgari işçilik maliyetinin 0,01 TL üzerinde olması……..
24 asgari işçilik maliyeti” unsurları arasında ayni yol gideri sayılmadığı
25 KİK işçilik hesaplama modülü üzerinden yapılan hesaplamada teklif edilmesi gereken toplam asgari işçilik maliyetinin %4 sözleşme giderleri ve genel giderler dâhil toplam tutarının altında olması.
26 asgari işçilik maliyet toplamının mevzuata uygun olarak hesaplanmadığı gerekçesiyle ihalenin idarece iptalinin iptali.
27 engelli işçi çalıştırılmaması durumunda oluşacak asgari işçilik maliyetinden Hazinece karşılanacak engelli işçi prim tutarı dikkate alınarak asgari işçilik maliyetinin hesaplanması mümkünmüdür?.
28 teklif bedelinin teklif edilmesi gereken asgari işçilik maliyetinin 0,01 TL üzerinde olmasında uygulama..
29 sözleşme gideri ve genel giderler dâhil toplam asgari işçilik maliyetinin altında teklif sunulması.
30 asgari işçilik maliyetinin altında işçilik bedeli teklif edilmesi.
31 laborant için KİK işçilik modülünde hesaplanan tutardan düşük değerin teklif edilmesi.
32 hizmet alımı ihalelerinde, sözleşme gideri ve genel giderler dâhil toplam asgari işçilik maliyetinin altında teklif sunulması.
33 asgari işçilik maliyetine eşit fiyat teklif veren isteklilerin tekliflerinin değerlendirmesi.
34 Teklifin asgari işçilik maliyetine eşit olması.
35 teklifin asgari işçilik maliyetini karşılamaması.
36 ayni yol gideri nin asgari işçilik maliyeti hesabına dahil edilmeyeceği
37 ayni yardım yerine geçen nakdi ödeme niteliğindeki tutar üzerinden 5510 sayılı Kanunu’na göre prim hesaplamalarının yapılması ve işçilik maliyetine dahil edilmesi gerektiği.
38 sözleşme gideri ve genel giderler dahil toplam asgari işçilik maliyetinin altında işçilik bedeli sunan isteklilerin teklifleri, değerlendirme dışı bırakılacağı
39 hizmet alımı ihalelerinde personel maliyetinin yürürlükteki asgari ücret tutarı ve bu tutar üzerinden hesaplanan işveren payı toplamından az olmamak üzere ve ihale dokümanında öngörülen yol, yemek ve giyecek maliyetlerinin brüt tutarları da dikkate alınarak hesaplanması
40 Artık gün birim maliyetinin doğru hesaplanabilmesi, için artık gün sayısının ve bu süre içerisinde kaç gün yemek - yol bedeli verileceğinin ayrıntılı bir şekilde belirlenmemesi